• Πολιτική

    Τα μυστικά ραντεβού Μητσοτάκη με βουλευτές – Ποιοι πέρασαν πρώτοι από το Μαξίμου και γιατί

    • Γιώργος Σιαδήμας

    O πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, στην Ολομέλεια της Βουλής, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ


    Περιεχόμενα

    Τα τετ α τετ με τους βουλευτές του ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μπορεί να βρισκόμαστε πλέον στον Αύγουστο αλλά ο πρωθυπουργός άνοιξε νέο κύκλο επαφών.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στα τέλη Ιουνίου είχε προαναγγείλει εκτός από την αλλαγή γενικών γραμματέων στα υπουργεία πως οι συναντήσεις με τους βουλευτές του θα ήταν τακτικότερες και μάλιστα ανά ομάδες.

    Μπορεί εκείνη η συνεδρίαση να αποτέλεσε βαλβίδα αποσυμπίεσης αφού 37 βουλευτές πήραν τον λόγο και ανάδειξαν μια σειρά από ζητήματα που είχαν να κάνουν τόσο με κυβερνητικές επιλογές όπως το τεκμαρτό ή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα όσο και με την συμπεριφορά κάποιων υπουργών, υφυπουργών ή ακόμα και γενικών γραμματέων αλλά η ηγετική ομάδα δεν έμεινε μόνο σε αυτό.

    Έτσι από το τελευταίο δεκαήμερο ξεκίνησε τα τετ α τετ με στόχο να έχει απ ευθείας εικόνα για την άποψη των βουλευτών σε πολιτικές της κυβέρνησης αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις περιφέρειες τους.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει την αδιαμεσολάβητη επαφή με την κοινοβουλευτική ομάδα του, κάτι που έκανε από την αρχή που ανέλαβε την προεδρία της ΝΔ.

    Μάλιστα ο αρχικός σχεδιασμός ήταν ο πρωθυπουργός να βλέπει κατά ομάδες τους βουλευτές του στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά σε αυτή την φάση αποφάσισε να έχει πρώτα και κάτ ιδίαν συναντήσεις.

    Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι τώρα έχει δει μεταξύ άλλων την Δόμνα Μιχαηλίδου, τον Γιώργο Στύλιο, τον Γιώργο Βρεττάκο και τον Παναγή Καππάτο.

    ΔΕΘ

    Μάλιστα έχουν ήδη προγραμματιστεί ραντεβού για την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου με βουλευτές που στην πλειοψηφία τους προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα.

    Άλλωστε στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη και στη Διεθνή Έκθεση και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πραγματοποιηθούν και περιοδείες υπουργών και γαλάζιων στελεχών στους γύρω νόμους.

    Όπως είναι φυσικό στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός δεν θα δώσει μόνο το στίγμα των κινήσεων της κυβέρνησης εν όψει του φθινοπώρου αλλά θα ξεδιπλώσει και τον σχεδιασμό του για την επόμενη τριετία όταν και στηθούν οι κάλπες.

    Σε αυτό το πλαίσιο η ηγετική ομάδα επιδιώκει συνολική επανεκκίνηση μετά και το μήνυμα των ευρωεκλογών του Ιουνίου. Ηδη στο ενδιάμεσο ολοκληρώθηκε ο ανασχηματισμός των υπουργών και των γενικών γραμματέων την περασμένη Δευτέρα ενώ ο πρωθυπουργός πριν την τελική αντεπίθεση του φθινοπώρου θέλει την γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα να βγει μπροστά.

    Ανά ομάδες

    Πάντως ο σχεδιασμός για συναντήσεις του πρωθυπουργού με γαλάζιους βουλευτές κατά ομάδες στο γραφείο του αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι μετά τον Σεπτέμβριο.

    Είναι μια μέθοδος που είχε ακολουθηθεί και πριν τις ευρωεκλογές, όταν πριν το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συναντήσει στο Μέγαρο Μαξίμου τους βουλευτές του ανά ομάδες με βάση τις εκλογικές περιφέρειες.

    Σε αυτές τις συναντήσεις πέρα από τον πρωθυπουργό θα παρευρίσκονται και στενοί συνεργάτες του όπως ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, ο Θανάσης Νέζης ή ακόμα και ο διευθυντής του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή Μιχάλης Μπεκίρης που έχει την επαφή με τους βουλευτές στο κοινοβούλιο.

    Στόχος είναι όχι μόνο να επιλύονται θέματα που έχουν να κάνουν με τις τοπικές κοινωνίες αλλά να αντιμετωπιστούν και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την επικοινωνία των βουλευτών με κυβερνητικά στελέχη.

    Διαβάστε επίσης:

    Υπουργείο Ενέργειας: Στα 1,6 λεπτά/kWh η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Αύγουστο
    Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν
    Επιπλέον εισφορές καλούνται να πληρώσουν 216.443 μη μισθωτοί με παράλληλη απασχόληση – 30 Αυγούστου η 1η δόση
     



    ΣΧΟΛΙΑ