• Τράπεζες

    Eurobank: Πώς κρίνουν 6 οίκοι τα αποτελέσματα 6μήνου – Οι νέες τιμές στόχοι

    • NewsRoom
    Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας


    Εξι εκθέσεις εκφράζουν τις θετικές απόψεις των αναλυτών για τα αποτελέσματα της Eurobank το πρώτο εξάμηνο.

    Συγκεκριμένα Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley, UBS, Jefferies και Axia κάνουν λόγο για υπεραπόδοση και δίνουν τιμή στόχο υψηλότερη από αυτή που σήμερα είναι στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου.

    Συγκεκριμένα:

    UBS Σημαντική η αναβάθμιση του guidance, για την UBS η οποία διατηρεί σύσταση «αγοράς» με τιμή-στόχο στα 2,6 ευρώ. Ο οίκος θεωρεί ότι η μετοχή έχει ελκυστική αποτίμηση, ιδίως με δεδομένη την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας και την προοπτική διανομής πρόσθετων κεφαλαίων, πάνω από τον στόχο της διοίκησης για βασικό κεφαλαιακό δείκτη CET1 στο 14,5%.

    Morgan Stanley Σημειώνει ότι η Eurobank ξεπέρασε τις προβλέψεις τόσο της ίδιας όσο και της αγοράς το δεύτερο τρίμηνο, λόγω καλύτερων καθαρών εσόδων από τόκους, αλλά και καλύτερης εικόνας στα μέτωπα των λειτουργικών δαπανών και των προβλέψεων, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση overweight με στόχο τα 2,68 ευρώ.

    Goldman Sachs Τα κέρδη προ φόρων της Eurobank, στα 426 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο ξεπέρασαν τις προβλέψεις της  κατά 10% και κατά 3% τις συγκλίνουσες προβλέψεις, τονίζει ο οίκος.

    Οι λόγοι πίσω από την υπεραπόδοση ήταν τα οριακά καλύτερα καθαρά έσοδα από τόκους και τα ισχυρότερα αποτελέσματα της Ελληνικής. Η GS διατηρεί τη σύσταση «αγοράς» και την τιμή-στόχο των 2,5 ευρώ για τη μετοχή, επισημαίνοντας ότι η αναβάθμιση του guidance για την απόδοση ιδίων κεφαλαίων είναι θετική και αναμένεται θετική αντίδραση στο σετ αποτελεσμάτων.

    Deutsche Bank οι λειτουργικές τάσεις για την τράπεζα ήταν καλύτερες των εκτιμήσεων το δεύτερο τρίμηνο, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση buy και τιμή-στόχο στα 2,75 ευρώ. Τα αποτελέσματα παρέχουν εξασφάλιση για ισχυρές επιδόσεις στο σύνολο της χρήσης, ενώ υπάρχει αξιόλογη προοπτική περαιτέρω upside για τη μετοχή από την ενοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας.

    Jefferies Τονίζει ότι η τράπεζα εμφάνισε ισχυρά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου, με τα αναπροσαρμοσμένα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται 8% υψηλότερα των προβλέψεων. Η Eurobank ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στα καθαρά έσοδα από τόκους και τις προμήθειες. Ο οίκος διατηρεί σύσταση buy με τιμή-στόχο στα 2,7 ευρώ, περίπου 30% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής.

    Axia Επισημαίνει ότι η τράπεζα ανακοίνωσε ισχυρό σετ αποτελεσμάτων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

    Τα μεγέθη στηρίχθηκαν στα ανθεκτικά καθαρά έσοδα από τόκους, ενώ η τράπεζα υπεραπέδωσε έναντι των εκτιμήσεων και σε όρους κερδών από προμήθειες, καθώς αυξήθηκαν 8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Ο οίκος επαναδιατυπώνει τη θετική του στάση για τη μετοχή, διατηρώντας σύσταση “buy” και τιμή-στόχο στα 3 ευρώ, σημειώνοντας ότι η μετοχή διαπραγματεύεται με λόγο τιμής προς λογιστική αξία στο 0,76.

    Διαβάστε επίσης:

    Μυλωνάς (Εθνική): Πιθανό το buy back, εξετάζουμε εξαγορές και συγχωνεύσεις
    ΔΕΗ: Στα 16,3 λεπτά το τιμολόγιο ρεύματος για τον Αύγουστο – Αναλυτικά οι χρεώσεις
    Optima bank: Ρεκόρ κερδών €69 εκατ. για το α΄εξάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ