• Πολιτική

    Σύγκρουση κυβέρνησης – Δούκα για… τον Απόστολο Τζιτζικώστα

    • NewsRoom


    «Ο κ. Τζιτζικώστας θα παραιτηθεί από περιφερειάρχης ενώ ο κ. Δούκας έχει ήδη προεξοφλήσει ότι θα είναι διπλοθεσίτης αν εκλεγεί», απάντησαν κυβερνητικοί κύκλοι στις διαρροές του περιβάλλοντος του δημάρχου Αθηναίων και υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Χάρη Δούκα με τις οποίες , επιχειρήθηκε  να εμφανιστεί ως το αντίπαλο δέος του Πρωθυπουργού, με αφορμή την ανακοίνωση της κυβερνητικής πρότασης να αναλάβει τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

    Σε απάντηση στις αιτιάσεις των συνεργαστών Δούκα, κυβερνητικοί κύκλοι άμεσα διέρρευσαν ότι:

    «Ο Δήμαρχος Αθηναίων που δεν είναι σχεδόν ποτέ στον Δήμο του αγνοεί δύο βασικές διάφορές του με τον Απόστολο Τζιτζικώστα», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, μετά την ανακοίνωση για την πρόταση της χώρας μας για τη θέση του επιτρόπου στην Κομισιόν, σε αντιδιαστολή με την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και την παραμονή του στον Δήμο.

    «Πρώτη ότι ο ίδιος είναι δήμαρχος ολίγων μηνών, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας περιφερειάρχης 10 ετών, με ποσοστά εκλογής άνω του 60% σε 3 εκλογικές διαδικασίες», σημειώνουν.

    «Δεύτερη και σημαντικότερη», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, «πως ο κ. Τζιτζικώστας θα παραιτηθεί από περιφερειάρχης ενώ ο κ. Δούκας έχει ήδη προεξοφλήσει ότι θα είναι διπλοθεσίτης αν εκλεγεί».

    Τι είχε πει το περιβάλλον του δημάρχου

    Είχε προηγηθεί η έντονη ενόχληση των συνεργατών του Χάρη Δούκα για την ανακοίνωση Τζιτζικώστα στη θέση του επιτρόπου της Κομισιόν.«Όλοι κατανοούν πως η ΝΔ έχει λόγους να μη θέλει τον Χάρη Δούκα ως Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αλλά γι’ αυτό θα αποφασίσουν μόνο οι δημοκρατικοί πολίτες και όχι το Μαξίμου», διέρρευσαν συνεργάτες του, σημειώνοντας παράλληλα:

    «Όταν το 2015 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Όταν σήμερα, ένα χρόνο μετά την εκλογή του διορίζεται από τον κ. Μητσοτάκη ως Επίτροπος στην ΕΕ, επίσης για την ΝΔ δεν υπάρχει πρόβλημα», επισημαίνουν κύκλοι του υποψήφιου προέδρου ΠΑΣΟΚ.

    Όταν βέβαια ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας διεκδικεί με εκλογή (όχι διορισμό )την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι βραχίονες της στα ΜΜΕ ωρύονται και επιτίθενται καθημερινά. Υποκρισία, αλλά όχι μόνο… Εδώ υπάρχει και ο φόβος», προσθέτουν οι συνεργάτες του δημάρχου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Απόστολος Τζιτζικώστας νέος Επίτροπος της Ελλάδας στην Κομισιόν

    Τι αλλάζει με τον νόμο για τις «μικρές ΔΕΗ» και το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο

    Τράπεζα της Αγγλίας: Ανατροπή με μείωση στα επιτόκια – Άγνωστες οι επόμενες κινήσεις

     



    ΣΧΟΛΙΑ