• Διεθνής πολιτική

    Μέση Ανατολή: Το Ιράν συγκροτεί μέτωπο με Λίβανο, Ιράκ και Υεμένη για αντίποινα στο Ισραήλ

    • NewsRoom

    Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ


    Καζάνι που βράζει είναι η Μέση Ανατολή, ύστερα από τη δολοφονία Χανίγια, η οποία άνοιξε την κερκόπορτα για μια ευρύτερη ανάφλεξη στην περιοχή.

    Υψηλόβαθμοι Ιρανοί αξιωματούχοι θα συναντηθούν σήμερα με εκπροσώπους των περιφερειακών συμμάχων του Ιράν από τον Λίβανο, το Ιράκ και την Υεμένη προκειμένου να συζητήσουν ενδεχόμενα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη.

    Το πρακτορείο Reuters  αναφέρει ότι επιβεβαίωσε την είδηση από πέντε πηγές.

    Η περιοχή βρίσκεται αντιμέτωπη με κίνδυνο ευρύτερης σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ, στο Ιράν και στους πληρεξουσίους του. Υπενθυμίζεται ότι της δολοφονίας  του Ισμαήλ Χανίγια χθες, Τετάρτη, στην Τεχεράνη είχε προηγηθεί το βράδυ της Τρίτης και η δολοφονία  του υψηλόβαθμου διοικητή της Χεζμπολάχ στο Λίβανο, έπειτα από  ισραηλινό πλήγμα στα περίχωρα της Βηρυτού.

    Σύμφωνα με τους New York Times, που επικαλούνται  επικαλείται τρεις Ιρανούς αξιωματούχους εντολή στο Ιράν για άμεσο πλήγμα στο Ισραήλ,  φέρεται να έχει δώσει ήδη ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ο οποίος ανοιχτά χθες μίλησε για εκδίκηση καθώς η δολοφονία έγινε σε Ιρανικό έδαφος.

    Διαβάστε επίσης:

    Χαμάς: Ποιος θα αναλάβει τα ηνία της οργάνωσης – Όλες οι πληροφορίες

    New York Times: Ο Χαμενεΐ έχει δώσει εντολή για άμεσο πλήγμα του Ιράν στο Ισραήλ

    Μέση Ανατολή: Ποιές είναι οι δολοφονίες μελών της Χαμάς που αποδόθηκαν στο Ισραήλ



    ΣΧΟΛΙΑ