• HealthStories.gr

    Ιός του Δυτικού Νείλου: 5 θάνατοι και 17 νέα κρούσματα μέσα σε μία εβδομάδα

    • NewsRoom


    Ο ιός του Δυτικού Νείλου στάθηκε η αιτία να χαθούν άλλοι 5 άνθρωποι μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τις αρχές του καλοκαιριού μέχρι σήμερα 31 Ιουλίου, ανέρχεται σε 6, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του ΕΟΔΥ.

    Επίσης, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας δηλώθηκαν 17 νέα εγχώρια κρούσματα. Έχει καταγραφεί, επίσης, ένα εισαγόμενο κρούσμα της λοίμωξης σε ασθενή που εκτέθηκε σε άλλη χώρα του εξωτερικού (δεν περιλαμβάνεται στην ανάλυση του ΕΟΔΥ). Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 33.

    Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 8 άτομα σε νοσοκομεία, εκ των οποίων τα 5 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

    Ιός του Δυτικού Νείλου: 5 θάνατοι

    Οι περιοχές που καταγράφηκαν τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου είναι στις Περιφέρειες Θεσσαλίας (στους Δήμους Λαρισαίων, Κιλελέρ, Αγιάς, Ελασσόνας, Καρδίτσας, Παλαμά, Σοφάδων), Κεντρικής Μακεδονίας (στους Δήμους Λαγκαδά, Βόλβης, Αριστοτέλη, Κασσάνδρας, Σερρών, Εμμανουήλ Παππά, Σκύδρας) Ιονίων Νήσων (Λευκάδα), Δυτικής Ελλάδας (Αιγιαλείας, Δυτικής Αχαΐας) και Ηπείρου (Ηγουμενίτσας)

    Σημειώνεται ότι τα 29 από τα 33 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και τέσσερα (4) κρούσματα είχαν ήπιες εκδηλώσεις/ δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ

    Η διάμεση ηλικία των ασθενών με εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα είναι τα 77 έτη (από 36 – 92 ετών).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα (1) κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του ΚΝΣ αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).

    Διαβάστε επίσης:

    Μόνο για jet-setters τα εξοχικά στις Κυκλάδες: Έως €38.000 το τετραγωνικό στη Μύκονο – mononewsTV

    ΕΟΠΥΥ: Αλλαγές στις παραδόσεις Φαρμάκων Υψηλού Κόστους τον Αύγουστο

    ΤΗΕΟΝ: Επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στις εγκαταστάσεις της



    ΣΧΟΛΙΑ