• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Έμειναν από καύσιμα οι αγοραστές στις τράπεζες – Εντολές στην Ελλάκτωρ

    Χένρι Χόλτερμαν

    Χένρι Χόλτερμαν (Ελλάκτωρ)


    Με τις απειλές που εκτοξεύονται εκατέρωθεν στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, οι αγορές δυσκολεύονται να αφομοιώσουν τα καλύτερα από τις προσδοκίες αποτελέσματα των blue chips και τις υποσχέσεις για μείωση επιτοκίων στις ΗΠΑ. Στις 1471 μονάδες υποχωρεί ο γενικός δείκτης του Χ.Α. με απώλειες 0,4%, παρά τη μικρή ανοδική εκτόνωση που καταγράφηκε χθες με τις εισηγμένες που έχουν ήδη ανακοινώσει αποτελέσματα (Τιτάν, Πειραιώς), αλλά και την Eurobank να πρωταγωνιστούν, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα.

    Μικτή ήταν η εικόνα στην Ευρώπη ενώ αυξημένα κέρδη είδαν οι μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ μετά και το σήμα Πάουελ για μια πρώτη μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, αν φυσικά τα εισερχόμενα σκληρά μακροοικονομικά μεγέθη το επιτρέπουν. Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον δείκτη μεταποίησης PMI Ιουλίου για Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Ευρωζώνη και ΗΠΑ.

    Στις ΗΠΑ αναμένουμε και τα εβδομαδιαία στοιχεία της αγοράς εργασίας. Σημειώνουμε ότι μετά το κλείσιμο των ΗΠΑ ανακοινώνουν αποτελέσματα οι Amazon και Apple. Στο εσωτερικό, τα αποτελέσματα Β΄τριμήνου της Eurobank κινήθηκαν εν πολλοίς στα ίδια επίπεδα με το Α΄τρίμηνο του έτους με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη Α΄εξαμήνου να ανέρχονται στα 732 εκ ευρώ.

    Σημαντική η συνεισφορά από το εξωτερικό, η οποία σε επίπεδο βασικού εισοδήματος προ προβλέψεων και λοιπά εισοδήματα (Core PPI & other income) διαμορφώθηκε στα 149 εκ ευρώ εκ συνόλου 480 εκ ευρώ στο Β΄τρίμηνο.

    Αναμένουμε να συνεχιστεί η μεταβλητότητα στις αγορές μετοχών για τον λόγο αυτό παραμένουμε προσεκτικοί για ψευδείς διασπάσεις τεχνικών στηρίξεων και αντιστάσεων, θεωρεί η Depolas Investments.

    H προσοχή στις τράπεζες λοιπόν, όπου τα κέρδη της ΕΤΕ έφτασαν σε 670 εκατ. ευρώ ενισχυμένα κατά 26% έναντι του α’ εξαμήνου του 2023, ενώ τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 7,69 δισ. ευρώ. Αντίστοιχα, η απόδοση κεφαλαίου διαμορφώθηκε στο 18,3%.

    Για δε την Optima Bank ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα. Αύριο ανακοινώνει η Alpha Bank. Οι επενδυτές και οι αναλυτές στέκονται στην αναπροσαρμογή των στόχων από τις διοικήσεις των τραπεζών για το σύνολο της χρήσης,

    Επιπλέον οι αγορές αναμένεται να αντιδράσουν στις δηλώσεις του Αμερικανού κεντρικού τραπεζίτη καθώς άνοιξε παράθυρο για μείωση επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίαση της FED.

    Προς το παρόν τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή παρασύρουν πτωτικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    Σήμερα οι μετοχές της Πλαστικά Κρήτης διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,4751 ευρώ ανά μετοχή, καθαρό.

    Στα 3,91 ευρώ σκαρφαλώνει η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 αλλά πτώση 0,82% για την Άλφα, αμετάβλητη στα 8,11 η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 που πήγε μέχρι τα 8,13 και πτώση 0,85% για την Εurobank.

    Πληροφορίες για νέα επιστροφή κεφαλαίου από την Ελλάκτωρ ΕΛΛΑΚΤΩΡ 0% 2,60 στέλνουν στο +2% τη μετοχή.

    Μικρά κέρδη για τα ΕΛΠΕ, στα 7,42 και απώλειες για την ΜΟΗ, στα 23,46. Αρνητικό πρόσημο για την Metlen, στα 36,28 ευρώ.

    Στο κόκκινο ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 14,07 και ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,13% 15,68 με τη μετοχή του πρώτου να διορθώνει κοντά στο 1%. Πάνω από 14% τα κέρδη για τη μετοχή τον Ιούλιο.

    Στα 32,90 η Τιτάν, απώλειες 1,19% για τη ΔΕΗ, 1,47% για την Coca Cola μετά τα χθεσινά υψηλά 52 εβδομάδων.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρηματιστήριο: Τα 4+2 blue chips που μπαίνουν με φόρα στον Αύγουστο

    Εκλογές ΗΠΑ: Η Novibet θα πληρώσει όσους έπαιξαν Μπάιντεν, αν κερδίσει η Χάρις!

    Ποιοι χρωστάνε τα περισσότερα στο Δημόσιο: Ο «Kosta Chris Γεω», ο «Apostolides Panay Δημ», ο «Ιωάννου Ιωάνν Νικ»



    ΣΧΟΛΙΑ