• AUTO

    Alpine: Και επίσημα νέος επικεφαλής ο Όλιβερ Όουκς

    Όλιβερ Όουκς

    Όλιβερ Όουκς


    Η Alpine επιβεβαίωσε ότι ο Όλιβερ Όουκς θα είναι ο νέος επικεφαλής της ομάδας, ύστερα από την είδηση που «κυκλοφόρησε» στο τριήμερο του βελγικού γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα ότι ο Μπρούνο Φαμέν θα αποτελέσει παρελθόν από τη συγκεκριμένη θέση.

    Ο Φαμέν είχε δηλώσει στο Σπα ότι θα αποχωρήσει από το εν λόγω πόστο στα τέλη Αυγούστου, προκειμένου να επικεντρώσει την προσοχή του σε όλες τις άλλες δραστηριότητες του Renault Group στο Βιρί-Σατιγιόν που συνδέονται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τώρα πλέον ανακοινώθηκε ότι ο Όουκς -ένας πρώην οδηγός αγώνων, ο οποίος κάποτε ήταν μέλος του προγράμματος νεαρών οδηγών της Red Bull- θα καλύψει τη θέση.

    Αφού μετείχε σε αγώνες καρτ και μονοθεσίων στη δεκαετία του 2000, ο Όουκς ασχολήθηκε με τη διοίκηση και ίδρυσε τη Hitech Grand Prix -μια ομάδα που μετέχει στη Φόρμουλα 2 και τη Φόρμουλα 3- το 2015. Ο Όουκς θα αναλάβει τα νέα καθήκοντά του μετά την καλοκαιρινή διακοπή και θα αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο του Renault Group, Λούκα ντε Μέο. Σε ηλικία 36 ετών, ο Βρετανός γίνεται ο δεύτερος νεώτερος επικεφαλής ομάδας στη σύγχρονη Ιστορία της Φόρμουλα Ένα, κκαθώς ο Κρίστιαν Χόρνερ ανέλαβε τα «ηνία» της Red Bull το 2005, όταν ήταν 31 ετών.

    Διαβάστε επίσης

    Στη Haas ο Οκόν!

    Οι business των Ράιαν Ρέινολντς και Τζέρι Καρντινάλε της Μίλαν με τη Formula 1

    Καμία έκπληξη από τη FED, διατήρησε ξανά σταθερά τα επιτόκια



    ΣΧΟΛΙΑ