• Κοινωνία

    Φωτιά στην Εύβοια: Καίει στον Πισσώνα – Μηνύματα από το 112 για εκκένωση τεσσάρων οικισμών(upd)

    • NewsRoom


    Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (31/7) στην κεντρική Εύβοια.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Πυροσβεστική δίνει μάχη με τις φλόγες προκειμένου να μην ξεφύγει το μέτωπο της πυρκαγιάς το οποίο είναι μεγάλο, καθώς σε περίπτωση που αλλάξει η φορά του ανέμου είναι πιθανό να κατευθυνθεί προς και να απειλήσει τους παρακείμενους οικισμούς.

    Ξεκίνησε από τον Πισσώνα και κινήθηκε πολύ γρήγορα προς το Αφράτι καίγοντας στην πορεία της πευκοδάσος και αγρολιβαδικές εκτάσεις.

    Το τελευταίο μήνυμα από το 112 εστάλη στις 17:22 και καλούσε τους κατοίκους των περιοχών Καμάρι, Καλύβια και Άγιος Γεώργιος Αρμά να απομακρυνθούν προς Χαλκίδα.

    Λίγο πριν τις 16.30 εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Αφράτι: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αφράτι Ευβοίας απομακρυνθείτε προς Βασιλικό» ανέφερε το μήνυμα.

    Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή του Πισσώνα να είναι σε ετοιμότητα: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πισσώνας Εύβοιας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Νέα φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (31/7) στην Εύβοια.

    Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά ξεκίνησε να καίει καλαμιές και επεκτάθηκε σε δασική έκταση στον Πισσώνα του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

    Μάλιστα, εστάλη μήνυμα από το 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή να είναι σε ετοιμότητα: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Πισσώνας Εύβοιας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανατροπή στη δίκη Καραϊβάζ: Αθώα λόγω αμφιβολιών τα δύο αδέλφια

    Ποιοι μπορούν να διεκδικήσουν αναδρομικά το επίδομα τέκνων – Ποιοι καλούνται να το επιστρέψουν

    Κ. Χατζηδάκης για υποκλοπές: Δεν είχα υποπτευθεί πόσο πολλούς φίλους έχω στην αντιπολίτευση

     



    ΣΧΟΛΙΑ