• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Η Πειραιώς οδηγεί την αγορά, με +2% η Coca Cola – Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Eurobank

    Χρήστος Μεγάλου Τράπεζα Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς Εθνική Τράπεζα

    Χρήστος Μεγάλου Τράπεζα Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς Εθνική Τράπεζα


    Βγάζει αντίδραση η αγορά που ενισχύεται στις 1.467 μονάδες και συναλλαγές 2,7 εκατ. ευρώ και την Πειραιώς να κινεί τα νήματα. Αυτά, μετά τις χθεσινές ελαφριές πιέσεις που δέχθηκε χθες ο γενικός δείκτης, με υποτονικές συναλλαγές.

    Ανοδικά ο Dax την Τετάρτη, όταν χθες ήταν μικτή η εικόνα των Ευρωπαϊκών μετοχικών δεικτών, ενώ πιέσεις είδε ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, αλλά και ο S&P ο οποίος βρίσκεται σε φάση διόρθωσης.

    Αυτό φαίνεται και από την αντίδραση των αγορών στην μικρή επιβράδυνση της ανάπτυξης των εσόδων της Azure της Microsoft από 31% το Α τρίμηνο στο 29%(cloud computing service) το προηγούμενο. Οι απαιτητικές αποτιμήσεις είναι εύθραυστες και για τον λόγο αυτό αναμένεται να συνεχιστεί η αυξημένη μεταβλητότητα στον κλάδο, σχολιάζουν οι αναλυτές.

    Ωστόσο, μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί σήμερα στην συνεδρίαση της FED το απόγευμα, καθώς επικρατεί η πεποίθηση ότι πιθανότατα ο Πάουελ θα δώσει σήμα για την πρώτη μείωση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο μετά και τα τελευταία μακροοικονομικά δεδομένα.

    Στο εσωτερικό, έχουμε εισέλθει σε περίοδο αποτελεσμάτων με τον Τιταν σήμερα το πρωί να ανακοινώνει άλλο ένα εξαιρετικό Β΄ τρίμηνο με λειτουργικά EBITDA στα 172 εκ ευρώ και καθαρά κέρδη 96 εκ ευρώ.

    Σήμερα μετά την συνεδρίαση ανακοινώνει αποτελέσματα και η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10.

    Η σημερινή ατζέντα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το εγχώριο ποσοστό ανεργίας Ιουνίου, τις εγχώριες λιανικές πωλήσεις Μαΐου, τον πληθωρισμό Ιουλίου της Ευρωζώνης, και στοιχεία από την αγορά εργασίας και κατοικιών στις ΗΠΑ. Επιπλέον, θα έχουμε και τα αποτελέσματα της META.

    Τα αποτελέσματα όμως, που προκαλούν προσδοκία για ανώτερη κίνηση της αγορά κι αυτό φαίνεται σήμερα στο ταμπλό, είναι της Τράπεζας Πειραιώς.

    Κέρδη ρεκόρ για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 στα 333 εκατ. ευρώ και 6,7 δισ. ευρώ ίδια κεφάλαια, στέλνοντας την αγορά στα 5 εκατ. ευρώ οι συναλλαγές, αλλά δεν θα πρέπει να αγνοούμε την χρονική συγκυρία, ότι δηλαδή βρισκόμαστε στην κορύφωση των θερινών διακοπών και οι διαχειριστές άρον – άρον τακτοποιούν τις εκκρεμότητές τους.

    Από σήμερα οι μετοχές της Performance Technologies μεταφέρονται από την Εναλλακτική Αγορά στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών με την ίδια τιμή (7,15 ευρώ) αλλά με ελεύθερο όριο διακύμανσης για τις 3 πρώτες μέρες. Κέρδη 1,85% για την Πειραιώς, στα 3,83 ευρώ αυτή την ώρα.

    Προς το 1,67 ευρώ κινείται η Άλφα, διατηρεί τα 8 ευρώ η ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 και οριακές απώλειες για την Eurobank μετά τη χθεσινή άνοδο. Πάνω από 1% τα κέρδη για την Τιτάν στα 32,35 ευρώ.

    Χλιαρή αντίδραση στα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,13% 7,66 0,69% στα 7,32 ευρώ, την ΜΟΗ ΜΟΗ 1,86% 23,04 στα 23,26 και τον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 που υποχωρεί στα 36,30.

    Στα 11,51 ευρώ υποχωρεί η ΔΕΗ. Πάνω από 2% η αντίδραση στην Coca Cola, στα 34 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Ανεβαίνουν οι τιμές σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο- Ανησυχία στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία Χανίγια

    Μεγάλα πτωτικά χάσματα ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στους εγχώριους και ξένους δείκτες – Ζητείται καταλύτης για την ακύρωση τους

    Buy, hold or Sell: Άμεση ανάλυση για ΑΛΦΑ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΛΑΜΔΑ, ΠΡΟΦ



    ΣΧΟΛΙΑ