• Business

    Microsoft: Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη τριμήνου, απογοήτευση για τις υπηρεσίες cloud

    • NewsRoom
    Satya Nadella, CEO Microsoft

    Satya Nadella, CEO Microsoft


    Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα έσοδα και τα κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο (Απρίλιος-Ιούνιος 2024) της Microsoft, ωστόσο οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στις απογοητευτικές επιδόσεις της στις υπηρεσίες cloud, με τη μετοχή της να υποχωρεί στην ηλεκτρονική μετασυνεδριακή διαπραγμάτευση της Τρίτης.

    Η Microsoft ανακοίνωσε καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 22,04 δισεκατομμύρια δολάρια ή 2,95 δολάρια ανά μετοχή, από 20,08 δισεκατομμύρια δολάρια  ή 2,69 δολάρια ανά μετοχή το προηγούμενο τρίμηνο. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 2,93 δολάρια/μετοχή.

    Τα έσοδα της Microsoft αυξήθηκαν κατά 15% σε ετήσια βάση το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο, το οποίο έληξε στις 30 Ιουνίου, στα 64,73 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 64,39 δισ. δολάρια

    Το κορυφαίο τμήμα της εταιρείας, το Intelligent Cloud, απέφερε έσοδα 28,52 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το τμήμα περιλαμβάνει το Azure, τον Windows Server, το Nuance και το GitHub. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά περίπου 19%, την ώρα που που οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 28,68 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με έρευνα του StreetAccount.

    Τα έσοδα από την Azure και άλλες υπηρεσίες cloud αυξήθηκαν κατά 29% κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του CNBC και του StreetAccount ανέμεναν ανάπτυξη 31%. Η Microsoft δεν αποκαλύπτει τα έσοδα από την κατηγορία σε δολάρια.

    Η μονάδα Παραγωγικότητας και Επιχειρηματικών Διαδικασιών που περιλαμβάνει λογισμικό Office και LinkedIn απέφερε έσοδα 20,32 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας άνοδο 11%, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα 20,13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Η μονάδα More Personal Computing της Microsoft, με λειτουργικό σύστημα Windows, παιχνίδια, συσκευές και διαφημίσεις αναζήτησης, συνέβαλε σε έσοδα 15,90 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σημειώνοντας άνοδο14%, με τους αναλυτές να αναμένουν έσοδα 15,49 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Κατά το δημοσιονομικό τέταρτο τρίμηνο, η Microsoft ξεκίνησε να πουλά Surface PC με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να εκτελούν ορισμένα μοντέλα τοπικά χωρίς την ανάγκη σύνδεσης στο διαδίκτυο. Η Dell, η HP και άλλοι κατασκευαστές συσκευών διαφημίζουν επίσης τους δικούς τους λεγόμενους υπολογιστές Copilot+.

    Διαβάστε επίσης

    Παπουτσάνης: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

    Intracom: Απέκτησε το 60% της WONDER NEST RETAIL έναντι 3 εκατ. ευρώ

    EAB: Επισκευάστηκε μέσα σε 6 μέρες το C-130 που προσέκρουσε σε στύλο στον αεροδρόμιο Κεφαλονιάς



    ΣΧΟΛΙΑ