• Business

    Χιντζίδης: Πρεμιέρα για την Performance στην Κύρια Αγορά – Η επόμενη ημέρα

    Διονύσης Χιντζίδης, πρόεδρος και CEO της Performance Technologies

    Διονύσης Χιντζίδης, πρόεδρος και CEO της Performance Technologies


    Περιεχόμενα

    Το business plan του CEO της Performance Διονύση Χιντζίδη για μετάταξη στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών εντός του φετινού καλοκαιριού, έλαβε εν τέλει σάρκα και οστά, αφού μετά από σχεδόν ενάμιση χρόνο προσπαθειών, η εισηγμένη εταιρεία πληροφορικής έκανε το μεγάλο βήμα.

    Χθες, μετά το τέλος της συνεδρίασης, οι μετοχές της Performance διαγράφηκαν από την Εναλλακτική και από σήμερα θα διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά (με τιμή έναρξης στα 7,15 ευρώ ανά μετοχή), αποτέλεσμα που γέμισε με χαρά τη διοίκηση της εταιρείας, αφού η μετάταξη ολοκληρώθηκε νωρίτερα από ότι περίμεναν.

    Η Performance, της οποίας η κεφαλαιοποίηση αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ (99,8 εκατ. ευρώ), είναι η πρώτη από τις μικρές εταιρείες πληροφορικής της Εναλλακτικής Αγοράς η οποία βρίσκεται πέτυχε τη μετάταξη στην ΚΑ, με την διοίκηση να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από το ρυθμό ανάπτυξης και με τα νούμερα που σημειώνει κάθε χρόνο.

    Οι δαπάνες εισαγωγής εκτιμώνται συνολικά στο ποσό των 265.000 ευρώ ενώ βασικός μέτοχος είναι ο Δημήτρης Παπαντωνίου που κατέχει άμεσα 2.583.069 μετοχές ή 18,49% και έμμεσα μέσω της Duratech Limited 2.352.136 μετοχές ή 16,84% του συνόλου. Τον νομικό έλεγχο πραγματοποίηση η δικηγορική εταιρεία «Ποταμίτης Βεκρής Δικηγορική Εταιρία».

    Οι στόχοι

    Παράλληλα, στόχος του ομίλου είναι να συνεχίζει να μεγαλώνει, με τον κ. Χιντζίδη να δηλώνει στην πρόσφατη ΓΣ των μετόχων της εισηγμένης ότι η Performance έχει ταμειακά διαθέσιμα για να προχωρήσει σε εξαγορές, κυρίως σε τομείς που θα προσθέσουν αξία.

    Επίσης στόχος είναι να διεκδικήσει, είτε ως ανάδοχος είτε σε συνεργασία με άλλες εταιρείες, την εμπλοκή της σε περισσότερα έργα του δημοσίου με αντικείμενο σε τεχνολογικούς τομείς όπου διαθέτει ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μπορεί να παρέχει υψηλή προστιθέμενη αξία.

    Όπως είπε, κοιτάνε πολλές περιπτώσεις καλών εταιρειών που θα μπορέσουν να πλαισιώσουν καταλλήλως τις δραστηριότητες της Performance, σε τομείς όπως η κυβερνοασφάλεια και το business software, ενώ είπε πως ενώ δεν βρίσκεται κοντά σε κάποια εξαγορά, σίγουρα μία κίνηση θα γίνει μέσα στο 2024.

    Οι προβλέψεις της διοίκησης για το 2024 είναι πολύ θετικές, ενώ τα μεγέθη θα συνεχίσουν να μεγαλώνουν, όπως και τα μερίδια αγοράς, ενώ παράλληλα θεωρούν πως η μετάταξη στην Κύρια Αγορά, αναμένεται να προσδώσει πολλαπλά οφέλη, τόσο στην εταιρεία όσο και στους μετόχους.

    Βασική επιχειρηματική στρατηγική της Εταιρείας είναι να αναπτύσσει, να εξελίσσει και να προωθεί στην αγορά λύσεις πληροφορικής και προηγμένες υπηρεσίες που εξυπηρετούν καίριες ανάγκες οργανισμών και μεγάλων επιχειρήσεων. Η ανάπτυξη και διάθεση ιδίων προϊόντων-υπηρεσιών, και η υψηλή εξειδίκευσή της επιτρέπουν τη διαφοροποίησή της από τον ανταγωνισμό και την επιδίωξη υψηλών ποσοστών κερδοφορίας.

    Επίσης ο κ. Χιντζίδης είπε ότι το 2023 «η Performance διεκδίκησε και πήρε σημαντικά έργα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έχουμε τις πρώτες επιτυχίες, έχουμε ισχυρό pipeline και είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το 2024».

    Παράλληλα συνεχίζει δυναμικά τη δραστηριότητά της στην Κύπρο. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό η Performance ανακοίνωσε ότι προχώρησε στη συνεργασία με την Synopsys Software Integrity Group για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και την υποστήριξη λύσεων προστασίας κώδικα και εφαρμογών από κυβερνοαπειλές της δεύτερης, στην Ελλάδα και την Κύπρο.

    To 2023, η ανάπτυξη της Εταιρείας συνεχίστηκε με επιταχυνόμενο ρυθμό σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς της, διευρύνθηκε το πελατολόγιο της και ενισχύθηκε περαιτέρω κατά 20% το στελεχιακό δυναμικό της, που έφθασε τα 207 άτομα.

    Τα κέρδη

    Το 2023 αποτέλεσε ρεκόρ για την Performance καθώς σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 37,7%, ανερχόμενος στο ποσό των 57,7. εκατ. ευρώ.

    Τα μικτά κέρδη αυξήθηκαν κατά 36,7%, στα 17,6 εκατ. ευρώ, και EBITDA αυξήθηκαν κατά 37,4%, στα 7,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 40,4%, στα 6,130 εκατ. ευρώ.

    Μέσα στο 2023, η Εταιρεία διεύρυνε το πελατολόγιο της στον ιδιωτικό τομέα, και επέκτεινε την συνεργασία της με υφιστάμενους πελάτες σε νέους τομείς.

    Επίσης κέρδισε διαγωνισμούς ή και αναθέσεις έργων από Δημόσιους φορείς, όπως το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, την Περιφέρεια Αττικής, την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Υπουργείο Οικονομικών και την Κοινωνία της Πληροφορίας, ενώ παράλληλα συμμετείχε ως υπεργολάβος στην εκτέλεση διαφόρων άλλων έργων.

    Οι επενδύσεις του ομίλου σε πάγια στοιχεία ενεργητικού, κατά την τριετία 2021-2023, ανήλθαν συνολικά στο ποσό των €1.524,26 χιλ., εκ των οποίων το 75,2% αφορούσε επενδύσεις σε ενσώματες ακινητοποιήσεις και το 24,8% σε άυλα στοιχεία, συγκεκριμένα για απόκτηση αδειών χρήσης λογισμικού που αξιοποιούνται στην παραγωγική διαδικασία (όπως π.χ. XXaaS και managed services). Οι επενδύσεις σε ακίνητα αφορούν σε προσθήκες και βελτιώσεις στο υφιστάμενο ιδιόκτητο ακίνητο. Οι ως άνω επενδύσεις του Ομίλου έχουν χρηματοδοτηθεί με μακροπρόθεσμο δανεισμό.

    Διαβάστε επίσης:

    Χιντζίδης (Performance): Εντός καλοκαιριού η μετάταξη στην Κύρια Αγορά

    Μπήτρος: Συμφωνία εξυγίανσης με τους διαχειριστές δανείων για δύο θυγατρικές

    ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Έναρξη κατασκευής νέου αιολικού πάρκου 140 MW στην ανατολική Ρουμανία



    ΣΧΟΛΙΑ