• AUTO

    F1: Απογοητευμένος ο Λεκλέρκ!


    Ο Μονεγάσκος οδηγός δεν μπορούσε να κρύψει την στεναχώρια του για την υστέρηση της Ferrari.

    Ο Σαρλ Λεκλέρκ δεν είναι ικανοποιημένος με την εμφάνισή του στο Βελγικό Grand Prix, παρά το γεγονός ότι ανέβηκε στο βάθρο χάρη στον αποκλεισμό του Ράσελ, λόγω βάρους, μετά τον αγώνα. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Βέλγιο, ο οδηγός της Ferrari προήχθη στην pole position, καθώς ο ταχύτερος Φερστάπεν είχε ποινή 10 θέσεων λόγω αλλαγής θερμικού κινητήρα. Ο Λεκλέρκ όπως πέρυσι έτσι και φέτος έχασε την πρωτοπορία νωρίς. Αυτή τη φορά, η Mercedes του τελικού νικητή Λιούις Χάμιλτον είχε ανώτερη τελική ταχύτητα και ο Βρετανός κατάφερε να προσπεράσει τη Ferrari στον δεύτερο γύρο. Ο Λεκλέρκ έχασε επίσης θέση από τον Όσκαρ Πιάστρι αργότερα, αλλά τα πήγε καλά κρατώντας το Φερστάπεν πίσω του στο τελευταίο μέρος του αγώνα. Η Ferrari πέρασε 4η την γραμμή τερματισμού αλλά ανέβηκε στην 3η θέση χάρη στον αποκλεισμό του Ράσελ.

    Ο Μονεγάσκος οδηγός βρέθηκε έστω και έτσι για πρώτη φορά στην τριάδα από τότε που κέρδισε στο Μονακό τον Μάιο: «Δεν μπορώ να είμαι πολύ χαρούμενος με τον τελευταίο αγώνα, περιμέναμε να είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τη Mercedes. Η θετική πλευρά είναι ότι καταφέραμε να κρατήσουμε τα δύο Red Bull και τη μία McLaren πίσω μας. Όσον αφορά στα ελαστικά και στη στρατηγική, περιμέναμε να δούμε πολύ περισσότερη φθορά στη σκληρή γόμα, που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα σε εμάς ενώ παράλληλα δυσκολευτήκαμε ακόμη περισσότερο με τη μέση. Νόμιζα ότι κάναμε νωρίς την πρώτη αλλαγή, αλλά εκ των υστέρων αποδείχτηκε ότι η σκληρή ήταν μια πολύ καλή γόμα και, όπως είδαμε από το Ράσελ η στρατηγική μιας αλλαγής μπορεί να είχε λειτουργήσει καλύτερα. Στο τέλος κάναμε καλή δουλειά για να μείνουμε μπροστά από Φερστάπεν».

    Η Ferrari είναι τρίτη στη βαθμολογία κατασκευαστών, 21 βαθμούς πίσω από τη McLaren. Απομένουν ακόμη 10 αγώνες, επόμενος το Ολλανδικό GP στις 25/8.

    Διαβάστε επίσης

    F1: Στη Williams ο Σάινθ!



    ΣΧΟΛΙΑ