• Business

    Πέθανε ο Αρθούρος Ζερβός, πρώην πρόεδρος της ΔΕΗ

    Αρθούρος Ζερβός


    Πέθανε ο καθηγητής του ΕΜΠ, Αρθούρος Ζερβός, σε ηλικία 72 ετών.

    Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο καθηγητής Γιάννης Τσιπουρίδης αναφέροντας ότι «έφυγε ο γητευτής των ανέμων».

    Όπως έγραψε ο Γιάννης Τσιπουρίδης «Πριν λίγο ο θεός Αίολος πήρε κοντά του τον Αρθούρο μας. Τον σπουδαίο αυτόν άνθρωπο που έκανε τόσα για την Αιολική Ενέργεια και τις άλλες Ανανεώσιμες, όσα δεν κάναμε όλοι οι άλλοι μαζί. Και όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την Ευρώπη και τον κόσμο. Άγγιξε με ένα μοναδικό τρόπο με την ευφυΐα και την παιδεία του  όσους είχαν την τύχη να βρεθούν κοντά του. Καλό ταξίδι με ούριο άνεμο, παντοτινέ Πρόεδρε της καρδιάς μας».

    Ο Αρθούρος Ζερβός ήταν καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με περισσότερα από 40 χρόνια σημαντικής διεθνούς εμπειρίας στον χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τόσο από την επιστημονική, ερευνητική και τεχνολογική πλευρά τους, όσο και σε σχέση με την χάραξη πολιτικών για την ανάπτυξη του τομέα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

    Είχε ηγηθεί των σημαντικότερων Ευρωπαϊκών οργανισμών για τις ΑΠΕ και έχει παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κυβερνήσεις, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και σε άλλους οργανισμούς ενώ από το 2013 ήταν  πρόεδρος του Παγκοσμίου Δικτύου Πολιτικής για τις ΑΠΕ (REN21).

    Ο Αρθούρος Ζερβός είχε διατελέσει, επίσης, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Αιολική Ενέργεια (EWEA)  από το 2001 έως το 2013, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις ΑΠΕ (EREC) από το 2000 έως το 2012 και πρόεδρος του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας (GWEC) από το 2005 έως το 2010, ενώ από το 2009 έως το 2015 διετέλεσε Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ ΑΕ και Πρόεδρος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

    Διαβάστε επίσης:

    Νέοι γενικοί γραμματείς: Το παρασκήνιο των επιλογών, οι επιστροφές και οι καραμπόλες
    Attica Bank: Πότε θα λάβει «πράσινο φως» από Στουρνάρα το business plan της συγχώνευσης
    Χρηματιστήριο: Γιατί καλπάζει η μετοχή του ΟΤΕ και πού θα φτάσει



    ΣΧΟΛΙΑ