• Ναυτιλία

    Safe Bulkers (Πόλυς Β. Χατζηιωάννου): Αυξημένα κέρδη 27,6 εκατ. δολαρίων, ενώ ναυπηγεί 8 πλοία

    Ο εφοπλιστής Πόλυς Β. Χατζηιωάννου (Safe Bulkers)

    Ο εφοπλιστής Πόλυς Β. Χατζηιωάννου


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Safe Bulkers, του Πόλυ Β. Χατζηιωάννου, είχε αύξηση των κερδών κατά 79% στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά.

    Τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 27,6 εκατομμυρίων δολαρίων,έναντι 15,4 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε στο δεύτερο τρίμηνο του 2023.

    Η εταιρεία διαχειρίζεται 46 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 4,8 dwt., ενώ ναυπηγεί οκτώ πλοία.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ανακοίνωσε επίσης μέρισμα 0,05 δολαρίων ανά μετοχή.

    Ο Δρ Λουκάς Μπαρμπαρής, πρόεδρος της εταιρείας, δήλωσε: «Οι βασικές εξελίξεις του δεύτερου τριμήνου περιλαμβάνουν την ισχυρότερη δύναμη της αγοράς σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, την εφαρμογή του νέου ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης σύμφωνα με τα πρότυπα DryBMS, την παραγγελία δύο επιπλέον πλοίων Φάσης 3 που συνάδουν με τη στρατηγική ανανέωσης του στόλου μας και την έκδοση της έκθεσης βιωσιμότητας για το 2023 που περιγράφει λεπτομερώς τις πρακτικές ESG και το όραμά μας για το μέλλον, την ισχυρή ρευστότητα και την άνετη μόχλευση μας επιτρέπουν να είμαστε ευέλικτοι με την κατανομή του κεφαλαίου μας, παραμένοντας εστιασμένοι στη μακροπρόθεσμη δημιουργία αξίας και ταυτόχρονα επιβραβεύουμε τους μετόχους μας με μέρισμα πέντε λεπτών ανά μετοχή κοινής μετοχής».

     

    Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας:

     

     

    Safe Bulkers

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιοι εφοπλιστές είχαν κέρδη 750 εκατ. δολάρια το α’ τρίμηνο – Τι δείχνουν τα αποτελέσματα για τις ελληνόκτητες εισηγμένες ναυτιλιακές

    Μ. Τσατσαρώνης: Απόλυτα ελεγχόμενες οι ελλείψεις φαρμάκων – Έρχονται επενδύσεις 50 εκατ.

    Νέοι γενικοί γραμματείς: Το παρασκήνιο των επιλογών, οι επιστροφές και οι καραμπόλες



    ΣΧΟΛΙΑ