• Κοινωνία

    Βρετανία: Συνελήφθη άνδρας για επίθεση με μαχαίρι με 8 τραυματίες – «Βαθιά σοκαριστικό» συμβάν, λέει ο Στάρμερ

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ


    Βρετανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανακοίνωσαν τη σύλληψη ενός άνδρα μετά από ένα «μείζονος σημασίας συμβάν» που συνέβη σήμερα στο Σάουθπορτ, στη βορειοδυτική Αγγλία, ένα συμβάν που ο Βρετανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε «βαθιά σοκαριστικό».

    Η υπηρεσία ασθενοφόρων North West ανακοίνωσε ότι οκτώ ασθενείς με τραύματα από μαχαίρι μεταφέρθηκαν σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένου του παιδιατρικού νοσοκομείου Alder Hey.

    Η αστυνομία του Μέρσεϊσαϊντ ανακοίνωσε ότι κλήθηκε μετά από αναφορές για επίθεση με μαχαίρι από άνδρα στις 11.50 το πρωί, τοπική ώρα. Ο άνδρας συνελήφθη από ένοπλους αστυνομικούς. Δεν υπάρχει ευρύτερη απειλή για τους πολίτες, συμπλήρωσε.

    «Φρικτές και βαθιά σοκαριστικές ειδήσεις φτάνουν από το Σάουθπορτ. Οι σκέψεις μου βρίσκονται σε όλους όσους επηρεάστηκαν», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ με ανάρτηση στο X. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την ταχεία ανταπόκρισή τους. Ενημερώνομαι καθώς εξελίσσεται η κατάσταση», συμπλήρωσε.

    Η διοίκηση του παιδιατρικού νοσοκομείου Alder Hey τόνισε ότι χαρακτήρισε το περιστατικό «μείζονος σημασίας συμβάν» και ότι το τμήμα επειγόντων περιστατικών του δέχεται μεγάλο αριθμό τραυματιών, ζητώντας από γονείς να φέρνουν τα παιδιά τους μόνο αν είναι επείγον.

    πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Ξηρουχάκης (ΤΧΣ): Όφελος 3,5 δισ. ευρώ για τον φορολογούμενο από τη διάσωση των τραπεζών

    Κύπρος: Έτοιμη να βοηθήσει σε απομακρύνσεις αμάχων από τη Μέση Ανατολή

    Αρχιεπίσκοπος Αθηνών για τελετή έναρξης Ολυμπιακών Αγώνων: Όλα αυτά είναι άξια απόλυτης περιφρόνησης



    ΣΧΟΛΙΑ