• sports

    Ολυμπιακοί αγώνες: Στους 16 του τελικού η Δώρα Γκουντούρα στην ξιφασκία (βίντεο)

    • NewsRoom
    Δώρα Γκουντούρα

    Δώρα Γκουντούρα


    Την πρόκρισή της στους «16» του ολυμπιακού τουρνουά της ξιφασκίας εξασφάλισε η Δώρα Γκουντούρα, η οποία επικράτησε με 15-3 της Καναδής, Πάμελα Μπριντ΄Αμούρ.

    Η 27χρονη πρωταθλήτρια, που ανήκει στην Team Future της bwin, πήρε από νωρίς το πάνω χέρι στο ματς, κατακτώντας τους πρώτους 12 πόντους του αγώνα.

    Πλέον, η Γκουντούρα, που είναι Νο.6 του ταμπλό και σε λίγες ώρες θα κληθεί  16:00 μ.μ. να αντιμετωπίσει την Γαλλίδα, Σεσίλια Μπερνέρ (Νο. 11 του ταμπλό), με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του αγωνίσματος!

    Υπενθυμίζεται πως η σπάθη Γυναικών θα ολοκληρωθεί σήμερα με τον τελικό να διεξάγεται στις 22:45.

    Στις  δηλώσεις της μετά το τέλος του αγώνα, η ξιφομάχος εμφανίστηκε έτοιμη ψυχολογικά και σωματικά για τη συνέχεια, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θα τα δώσει όλα απέναντι στην έμπειρη Γαλλίδα, Σεσίλια Μπερνέρ (15:00), με στόχο φυσικά την πρόκριση τα προημιτελικά του αθλήματος.

    «Πήγε πολύ καλά ο πρώτος αγώνας. Ακολούθησα πιστά το πλάνο που είχαμε με τον προπονητή μου και εξελίχθηκε πιο εύκολα από ό,τι περίμενα. Είναι η αρχή της ημέρας, κρατάω ενέργεια και ψυχολογία για τη συνέχεια.

    Είμαι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση, η Σεσίλια Μπερνέρ είναι πολύ καλή αθλήτρια, έμπειρη, το στάδιο θα «βράζει» για εκείνη. Ήμουν προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο και θα τα δώσω όλα!».

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ