• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Διακυμάνσεις από το μέρισμα της ΕΤΕ – «Μαζεύει» η ΔΕΗ, εν αναμονή των τραπεζικών αποτελεσμάτων

    Γιώργος Στάσσης-Παύλος Μυκωνάς-Ευάγγελος Μυτιληναίος

    Γιώργος Στάσσης-Παύλος Μυλωνάς-Ευάγγελος Μυτιληναίος


    Η αποκοπή του μερίσματος της Εθνικής επηρεάζει την αγορά, αλλά η μετοχή εξακολουθεί να διατηρείται αισθητά πάνω από τα 8 ευρώ, πυροδοτώντας αγορές ενόψει placement το φθινόπωρο, καθιστώντας της ως ένα ασφαλές bet (στοίχημα) την περίοδο αυτή στην αγορά. Από εκεί και πέρα, σημαντικές οι δύο επόμενες εβδομάδες, καθώς το κλίμα ραστώνης των διακοπών θα… ταράξουν τα αποτελέσματα των τραπεζών, αλλά και των άλλων blue cips που δημοσιεύουν, παίρνοντας ήδη μια καλή γεύση από τα μεγέθη ά 6μηνου του Μυτιληναίου.

    Στο εξωτερικό, εντός της εβδομάδας που ξεκινά και συγκεκριμένα την Τετάρτη έχουμε την μηνιαία συνεδρίαση της FED, όπου περιμένουμε ενδεχομένως να αποκαλυφθεί αν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στο επίπεδο των επιτοκίων από Σεπτέμβριο. Παράλληλα, σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα όπως των Microsoft (Τρίτη), Apple και Amazon (Πέμπτη) αναμένονται, γεγονός που θα ενισχύσει η όχι την επενδυτική διάθεση, η οποία αλλοιώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

    Οι μετοχές της Εθνικής Τράπεζας ΕΤΕ 0% 7,87 διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,36425 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 4,3% και η αποκοπή επηρεάζει την αγορά. Πτώση 3,58% για την μετοχή στα 8,10 ευρώ αυτή την ώρα.
    Να σημειωθεί ότι την εβδομάδα που διανύουμε ανακοινώνουν αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου οι συστημικές τράπεζες αλλά και εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

    Η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 δημοσιεύει στις 31 Ιουλίου μαζί με την Πειραιώς,ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 ενώ 1η Αυγούστου δημοσιεύει η Εθνική Τράπεζα και 2 Αυγούστου η Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68.
    Σήμερα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, δημοσιεύει η ΕΧΑΕ αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου.

    Χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 1,34 ευρώ διαπραγματεύονται επίσης οι μετοχές του ΟΛΠ, ενώ η Άβαξ κόβει 0,03 ευρώ ανά μετοχή.
    Επιπλέον σήμερα εισάγονται προς διαπραγμάτευση η νέες μετοχές της ΕΚΤΕΡ, μετά το split. Το νέο σύνολο είναι 22,5 εκατ. μετοχές.

    Αντίδραση στην Άλφα αυτή την ώρα, στο 1,668 ευρώ και οριακή άνοδος 0,51%, θετικό το πρόσημο και για την Εurobank, στα 2,04 ευρώ, στα 3,80 σκαρφαλώνει η Πειραιώς. Στα 11,47 ευρώ υποχωρεί η ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75μετά το μεγάλο πακέτο 3,5 εκατ. τεμαχίων στο κλείσιμο της Παρασκευής. Πλην όμως, η μετοχή δείχνει ότι μαζεύει στα 11,59 ευρώ αυτή την ώρα. Οι πληροφορίες έκαναν λόγο για αλλαγή θεματοφύλακα ξένου οίκου που μετέχει στην μετοχή.

    Αντίδραση βγαίνει την Δυτέρα στη Cener, στα 9,66 ευρώ και την ΕΛΧΑ στο 1,85.Αντίδραση στα 7,38 τα ΕΛΠΕ και στα 23,54 για την Μότορ Όιλ ΜΟΗ 1,86% 23,04 κοντά στο 1% η άνοδος και για τα δύο διυλιστήρια. Κέρδη στα 37,22 ο Μυτιληναίος, πιέσεις σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, στα 14,77 και 15,91 αντίστοιχα, στα 25,18 ενισχύεται το Jumbo. Κέρδη 1,49% για την Ιντρακόμ, αμετάβλητη στο 1,25 η Ιντραλότ. Ανοδικά στα 11,70 η Aegean. Με +2,75% η Κλουκίνας Λάππας.

    Διαβάστε επίσης:

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με Πειραιώς, ΟΤΕ, Cenergy, ΔΑΑ, ΑΔΜΗΕ, Apple, Tesla και Nvidia

    Απόστολος Πεταλάς: Αρνητικός ο πληθωρισμός στα σούπερ μάρκετ και τον Ιούλιο

    Ανακοινώνονται οι νέοι γενικοί γραμματείς – Οι τελευταίες αλλαγές στη λίστα και οι εκπλήξεις



    ΣΧΟΛΙΑ