• Κοινωνία

    Σταϊκούρας στη Ρόδο: Δεσμεύτηκε για νέα σχολεία και βελτίωση υποδομών

    Χρήστος Σταϊκούρας

    Χρήστος Σταϊκούρας


    Ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σταϊκούρας, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Ρόδο, όπου συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Ρόδου, Αλέξανδρο Κολιάδη, επισκέφθηκε σημαντικές εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του νησιού.

    Η επίσκεψη περιλάμβανε το νέο υπερσύγχρονο Δωδεκαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου, καθώς και το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, όπου ανακοινώθηκαν σημαντικές δεσμεύσεις για την αναβάθμιση των σχολικών υποδομών.

    Κατά την άφιξή του στο νέο Δωδεκαθέσιο Σχολείο Αρχαγγέλου, ένα κτήριο που αποτελεί πρότυπο για όλη την Ελλάδα και κόστισε 3.400.000 ευρώ, ο κ. Σταϊκούρας εξέφρασε τον εντυπωσιασμό του για τις σύγχρονες εγκαταστάσεις.

    Σε συζήτηση με τον Δήμαρχο Ρόδου, δεσμεύθηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το σχολείο να λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου, του Δήμου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την επίλυση του ζητήματος πρόσβασης στο σχολείο.

    Ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Γιώργο Βαρέλη και Σταύρο Τσούβαλη, διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Ρόδου θα ακολουθήσει όλες τις υποδείξεις του Υπουργείου για να διασφαλίσει την έγκαιρη λειτουργία του σχολείου. «

    Προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά μας και η εκπαίδευσή τους. Με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να υποδεχθούμε τους μαθητές του Αρχαγγέλου από τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο κ. Κολιάδης.

    Στη συνέχεια, η επίσκεψη μεταφέρθηκε στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου, όπου οι μαθητές υποδέχθηκαν τον Υπουργό και τον Δήμαρχο με μουσικές εκτελέσεις κλασικών και παραδοσιακών κομματιών.

    Στη συζήτηση που ακολούθησε με τον Διευθυντή του Σχολείου, Χρήστο Θεολόγο, και τον Υποδιευθυντή, Παναγιώτη Μπέλο, καθώς και παρουσία της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Κατερίνας Χαρτοφύλη, τέθηκε το ζήτημα της ανάγκης για επέκταση των εγκαταστάσεων του σχολείου.

    Ο κ. Σταϊκούρας αναγνώρισε την ανάγκη για περισσότερους χώρους, και δεσμεύτηκε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια για την προσθήκη νέας πτέρυγας, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες των μαθητών. Η συγκεκριμένη δέσμευση έγινε δεκτή με ικανοποίηση, καθώς αποτελεί πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

    «Η συνεργασία μας με το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών είναι υποδειγματική», σημείωσε ο Δήμαρχος Ρόδου. «Μέσα από αυτήν την επίσκεψη, επιβεβαιώθηκε η κοινή μας δέσμευση για την ενίσχυση των υποδομών μας και την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στα παιδιά μας. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Σταϊκούρα για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του».

    Η επίσκεψη του Υπουργού στη Ρόδο κατέληξε με την υπογράμμιση της ανάγκης συνεχούς συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να διασφαλιστεί η ολοκλήρωση των έργων και η βελτίωση των συνθηκών για τους μαθητές και τους πολίτες της Ρόδου.

    Διαβάστε επίσης:

    Επίδομα Παιδιού: Ανοίγει την Τετάρτη 31 Ιουλίου η πλατφόρμα Α21

    ΔΥΠΑ: Τα αποτελέσματα για τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

    «Γαλάζια Σημαία»: Αφαιρέθηκε το σήμα από 22 ελληνικές ακτές – Ποιες είναι



    ΣΧΟΛΙΑ