• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Τα μερίσματα εμπόδιο στην αντίδραση, πίεση στην Alpha

    ΕΛΠΕ: Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις στους όρους του ομολόγου των 600 εκατ. ευρω

    Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.


    Στα ΕΛΠΕ παρουσιάζεται προς το παρόν εμφανής αντίδραση (πιο έντονη στα πρώτα λεπτά με κέρδη άνω του 1%, που μειώνονται σε 0,5%) και από τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις στη Μοτοδυναμική, παρά την υποχώρηση της κερδοφορίας της στο β’ εξάμηνο. Στα όρια των 1.460 μονάδων ο δείκτης και απώλειες 0,11% και συναλλαγές πάνω από τα 2 εκατ. ευρώ σε μία μέρα που και πάλι γράφεται από τις απώλειες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

    Η αγορά πάντως, έδειξε αντανακλαστικά χθες με τον γενικό δείκτη να μαζεύεται πάντως από τα χαμηλά των 1.450 μονάδων.

    Οι τράπεζες περιόρισαν τις αρχικές τους απώλειες, αλλά η Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 έχασε 5% λόγω της αποκοπής του μερίσματος.

    Στη σημερινή συνεδρίαση βαρύτητα θα δοθεί στα μεγέθη του πληθωρισμού προσωπικής κατανάλωσης Ιουνίου (PCE) στις ΗΠΑ, καθώς στην περίπτωση που η μέτρηση κινηθεί χαμηλότερα των εκτιμήσεων θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες μιας μείωσης επιτοκίων από την FED τον Σεπτέμβριο.

    Στο εσωτερικό έχουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση αποκοπές μερισμάτων με την Άλφα ΑΛΦΑ 0% 1,68 να κόβει σήμερα (καταγράφοντας πτώση 1,25%) και την ΕΤΕ και ΟΛΠ ΟΛΠ 1,50% 27,10 τη Δευτέρα.

    Η σημερινή ατζέντα, πέραν του πληθωρισμού, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα στοιχεία προσωπικής κατανάλωσης και εισοδήματος Ιουνίου και την καταναλωτική εμπιστοσύνη του Πανεπιστημίου Μισιγκαν στις ΗΠΑ.

    Παράλληλα, ενδιαφέρον θα συγκεντρώσουν οι εκτιμήσεις της ΕΚΤ για τον προσδοκώμενο πληθωρισμό για 1 και 3 χρόνια μπροστά.

    Τα βλέμματα τόσο χθες, όσο και σήμερα, έπεσαν και πέφτουν στον Μυτιληναίο ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 μετά την ιστορική κερδοφορία που ανακοίνωσε χθες.

    Πληρέστερη ενημέρωση και λεπτομέρειες εστιάζονται στις 6 Αυγούστου που ανακοινώνεται η οριστικοποίηση και οι λεπτομέρειες των μεγεθών που καθόρισαν το α’ 6μηνο.

    Στα 36,34 ευρώ ενισχύεται αυτή την ώρα η μετοχή.

    Απώλειες 0,97% για την μετοχή στα 8,35 ευρώ.

    Κατά τα άλλα, αντίδραση 0,10% η Eurobank, στα 2,05 ευρώ, κέρδη 0,50% η Πειραιώς στα 3,80 και απώλειες 0,65% η Άλφα, στο 1,67 ευρώ.

    Χαμηλότερα Cener και Τιτάν, στα 12,28 ανακάμπτει η Όπτιμα, αμετάβλητη στα 11,50 η ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75.

    Κέρδη πάνω από 1% τα ΕΛΠΕ ΕΛΠΕ -0,13% 7,66 στα 7,48 ευρώ, πέριξ των 5 ευρώ η Ιντρακάτ, στο 1,25 αμετάβλητη η Ιντραλότ.

    Πτώση κερδοφορίας για τη Μοτοδυναμική, αλλά συγκυριακή, όπως τόνισε η διοίκηση της χθες, περιμένοντας την κορύφωση της τουριστικής περιόδου στο γ’ 3μηνο, με την μετοχή +1,82%, στα 2,79 ευρώ.

    Διόρθωση στον ΟΤΕ ΟΤΕ -0,21% 14,07 μετά το χθεσινό πάρτι 3%, στα 14,60, με τη μετοχή να γράφει την Πέμπτη υψηλό 52 εβδομάδων.

    Διαβάστε επίσης:

    Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για ΑΒΑΞ, ΕΥΡΩΒ, EXAE, ΙΝΤΕΚ

    ΤΑΙΠΕΔ: Στην Ιντρακάτ η συντήρηση στο ΟΑΚΑ, τον Σεπτέμβριο ο διεθνής διαγωνισμός

    Ανατροπή με τις φορολογικές δηλώσεις – Χωρίς έκπτωση 3% όσοι πληρώσουν εφάπαξ το φόρο πριν τη νέα παράταση



    ΣΧΟΛΙΑ