• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Κοινοβουλευτική Ομάδας ο Παύλος Πολάκης

    • NewsRoom
    Παύλος Πολάκης

    Παύλος Πολάκης


    Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης τον Παύλο Πολάκη.

    Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το bullying που έκανε ο βουλευτής Χανίων σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

    Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

    Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο.

    Το επεισόδιο στη Βουλή

    Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε μετά την επίθεση που ξαφνικής εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης κατά της νομικής συμβούλου του κ. Γεωργιάδη, Νατάσσας Πετρούλια, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

    «Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω», ανέφερε ο βουλευτής Χανίων.

    Την συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη υπερασπίστηκαν όσοι ήταν στην αίθουσα, με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού να ζητά σοκαρισμένη συγγνώμη από την συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη, δακρίζοντας μάλιστα από τη ντροπή της. «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», δήλωσε η κ. Λινού.

    Ο Νίκος Παπαθανάσης από την πλευρά του σχολίασε ότι «δεν συνάδει με το χώρο που βρισκόμαστε αυτή η συμπεριφορά. Πολιτικά μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον».

    Ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας επενέβη επίσης λέγοντας: «Απαράδεκτο να προσβάλλεται μια κυρία κατ΄αυτόν τον τρόπο , δεν θέλουμε να περάσει αυτή τη γραμμή στη Βουλή, έχει γίνει επανειλημμένως και γι΄αυτό απογοητεύομαι, να έχουν προσβληθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου, η κ. Ακρίτα, εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας διαφωνούμε δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές».

    Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που πληροφορήθηκαν το συμβάν λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δεν έκρυβαν τη δυσαρέσκεια τους. Άλλωστε ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που ο Παύλος Πολάκης απευθύνεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά μιας γυναίκας.

    Το περιστατικό μεταφέρθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ζήτησε να δει τα σχετικά βίντεο.

    Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στο Χ ανέφερε πως επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε την λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του κ. Πολάκη, ενώ αναρωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλύψει ξανά τον βουλευτή του.

    Διαβάστε επίσης

    Άδωνις Γεωργιάδης: Ζήτησα τη λήψη πειθαρχικών μέτρων από τη Βουλή κατά του Πολάκη – Θα τον καλύψει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ;

    Επίθεση Παύλου Πολάκη κατά συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη: «Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μας» – Έβαλε τα κλάματα η Λινού

    Φλωρίδης για δίκη Καραϊβάζ: Δεν υπάρχει αποδεικτικό υλικό που να έχει χαθεί



    ΣΧΟΛΙΑ