• Πολιτική

    Μιλένα Αποστολάκη: «Δεν δίνω γραμμή σε κανέναν- Έχω αποφασίσει ποιον θα ψηφίσω»

    • NewsRoom
    Μιλένα Αποστολάκη

    Μιλένα Αποστολάκη


    «Δεν δίνω καμία γραμμή σε κανέναν (…) Προσωπικά έχω αποφασίσει ποια θα είναι η επιλογή μου», δήλωσε η Μιλένα Αποστολάκη, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς της, σημειώνοντας παράλληλα ότι εκείνο που επιθυμεί είναι να αποτελέσει μέρος της λύσης και όχι της κρίσης στο κόμμα της.

    Μάλιστα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας «σε κάθε περίπτωση δεν είμαι ένας άνθρωπος που προετοιμαζόταν γι’ αυτό το πράγμα. Όταν ο κ. Ανδρουλάκης αποφάσισε να προκηρύξει εκλογές, θεώρησα ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να πολιτικοποιηθεί και κυρίως πρέπει να αποφευχθεί μια προσωποκεντρική συγκρουσιακή αρένα.

    Να δούμε όλοι τι είναι αυτό που μας κρατάει πίσω και μας στενοχωρεί και κυρίως να μιλήσουμε για εκείνο τον δρόμο και για εκείνο το σχέδιο που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μια τέτοια θέση, ώστε οι πολίτες που σήμερα θέλουν πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, αλλά αισθάνονται ότι δεν υπάρχει ένας προοδευτικός φορέας έτοιμος να υποδεχτεί αυτό το αίτημά τους και να το εκφράσει και να είναι μια εναλλακτική κυβερνητική προοδευτική λύση. Να το βρούνε μέσα από εμάς.

    Με αυτό το σκεπτικό δήλωσα παρούσα και σήμερα είμαι αποδέκτης μιας μεγάλης και κλιμακούμενης αγωνίας και ανησυχίας από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, σε ό, τι αφορά θα έλεγα αυτή τη στιγμή το κυρίαρχο αποτύπωμα (…)”.

    Η κα Αποστολάκη μίλησε για εντάσεις, για συγκρούσεις μηχανισμών και στρατών αλλά και για λόγια και μισόλογα τα οποία τραυματίζουν πάρα πολύ το μεγάλο ζητούμενο, το οποίο είναι 14η Οκτωβρίου για το ΠΑΣΟΚ, η συνοχή της παράταξης.

    Όπως και είπε και η ίδια, οι επίδοξοι ηγέτες είναι μια εκδοχή αναγκαία για ένα κόμμα που θέλει να προχωρήσει. Από την άλλη, μια άλλη εκδοχή, ενδεχομένως πολυτιμότερη, είναι και οι θεματοφύλακες αυτής της προοπτικής και της συνοχής της παράταξης.

    Οπότε, επειδή αυτή η ανησυχία είναι έντονη και αυτά τα κυρίαρχα στοιχεία τα οποία σας ανέφερα δεν είναι ακίνδυνα και ουδέτερα, θέλω να εγγυηθώ με όση δύναμη διαθέτω και προσπαθώντας να αποτρέψουν αυτά τα δυσοίωνα, θέλω να εγγυηθώ με όση δύναμη διαθέτω, ότι στις 14 Οκτωβρίου το ΠΑΣΟΚ δεν θα βγει τραυματισμένο.

    Εν συνεχεία, πρόσθεσε ότι «η ενότητα έχει, όπως ξέρετε, αποχρώσεις. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι όταν μιλάμε για ενότητα, σίγουρα υπάρχει μπροστά μας το δράμα της διάσπασης. Αυτή θα σας έλεγα ότι είναι η ακραία εκδοχή. Υπάρχει η ανησυχία σε ό, τι αφορά τη συνοχή. Η συνοχή όπως σας είπα και η ενότητα έχει πολλές διακυμάνσεις και πολλές εκδοχές.

    Και επειδή ο δρόμος για το ΠΑΣΟΚ είναι δύσκολος και ανηφορικός, μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, έχει να διανύσει ένα μεγάλο διάστημα προκειμένου να επιτύχει αυτόν τον στόχο, δηλαδή το να έχει η χώρα μια εναλλακτική προοδευτική λύση απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία καταρρέει εκλογικά, από το 41% στο 28%, σε λιγότερους από 12 μήνες, αλλά ταυτόχρονα χωρίς ορατό, αξιόπιστο πολιτικό αντίπαλο και φορέα που θα μπορέσει να την διαδεχτεί στην εξουσία μέσα από τις εκλογές.

    Είναι πρόβλημα για τη χώρα. Αφήστε τις φιλοδοξίες και τις στοχεύσεις του ΠΑΣΟΚ».

    Διαβάστε επίσης:

    Το χαρτοφυλάκιο που διεκδικεί η Αθήνα στις Βρυξέλλες και το φαβορί για Επίτροπος

    Νέες επιδοτήσεις στα προγράμματα «ΚΗ2», «ΚΗ3» και «Πράσινα Ταξί» για ηλεκτροκίνητα οχήματα

    Νίκος Δένδιας: Υπεγράφη η επιστολή αποδοχής για τα F-35 προς τις ΗΠΑ



    ΣΧΟΛΙΑ