• Business

    Roche: Αύξησε τις προβλέψεις για τα ετήσια κέρδη – Τα νέα φάρμακα εκτινάσσουν τις πωλήσεις

    • Bloomberg
    Dr. Thomas Schinecker, CEO Roche

    Dr. Thomas Schinecker, CEO Roche Group


    Η Roche Holding αύξησε την πρόβλεψη της για την κερδοφορία του 2024, καθώς νέα φάρμακα όπως το Vabysmo για παθήσεις των ματιών, ενίσχυσαν τα έσοδα κατά το τελευταίο τρίμηνο και το πρώτο εξάμηνο του έτους.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το έτος θα αυξηθούν σε υψηλό μονοψήφιο ποσοστό σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, ανέφερε η φαρμακοβιομηχανία σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη. Η Roche είχε προβλέψει νωρίτερα αύξηση κατά μέσο μονοψήφιο ποσοστό.

    Ο διευθύνων σύμβουλος Thomas Schinecker έχει δεσμευτεί να επιταχύνει την καινοτομία και να μειώσει το κόστος μετά από μια σειρά αποτυχιών σε δοκιμές στον καρκίνο και τη νόσο Αλτσχάιμερ.

    Η Roche πέτυχε μια σημαντική νίκη την περασμένη εβδομάδα, όταν το πειραματικό της χάπι κατά της παχυσαρκίας έδειξε σημαντική μείωση του βάρους σε ένα μικρό δείγμα ασθενών.

    Αν και η δοκιμή είναι αρχικού σταδίου, η ελβετική φαρμακοβιομηχανία μπαίνει δυναμικά στη μάχη της απώλειας βάρους, στην οποία μέχρι τώρα πρωταγωνιστούν Novo Nordisk και Eli Lilly.

    Σε συνδυασμό με το Vabysmo, το φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού Phesgo, το φάρμακο για την σκλήρυνσης κατά πλάκας Ocrevus, το φάρμακο για τον καρκίνο του αίματος, Polivy, και το φάρμακο μυϊκής ατροφίας νωτιαίου μυελού Evrysdi ενίσχυσαν την αύξηση των πωλήσεων.

    Τα πέντε φάρμακα είχαν πωλήσεις 7,3 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (8,3 δισεκατομμύρια δολάρια) το πρώτο εξάμηνο, αύξηση περίπου κατά ένα τρίτο.

    Οι φαρμακευτικές εταιρείες αναζητούν εδώ και αρκετούς μήνες τον νέο καυτό κλάδο που θα τους χαρίσει δισεκατομμύρια, με την αγορά απώλειας βάρους να θεωρείται από τους αναλυτές, η πιο ελπιδοφόρα, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να εκτοξευτεί ακόμα και στα 100 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα χρόνια.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατί 25 ασθενείς αξίζουν δισεκατομμύρια δολάρια στην πιο hot αγορά της φαρμακευτικής βιομηχανίας

    Roche: Άλμα για τη μετοχή χάρη στο νέο χάπι για το αδυνάτισμα

    Ozempic: Ποιες φαρμακευτικές εταιρείες φιλοδοξούν να λανσάρουν το νέο φάρμακο για την απώλεια βάρους



    ΣΧΟΛΙΑ