• Πολιτική

    Διπλωματικές πηγές σε Ερντογάν: Μουσουλμανική η μειονότητα στη Θράκη – H λύση στο Κυπριακό είναι διζωνική

    Γιώργος Γεραπετρίτης

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης


    Ξεκάθαρες απαντήσεις έδωσαν στην Τουρκία διπλωματικές πηγές της Αθήνας, μετά τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, ο οποίος  σήμερα σε ομιλία του σε συνεδρίαση του κόμματός του έκανε λόγο για άλλη μία φορά για τουρκική μειονότητα στη Θράκη και ανεξαρτησία των Τουρκοκυπρίων.

    «Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας», αναφέρουν χαρακτηριστικά διπλωματικές πηγές, χωρίς να κατονομάζουν τον Τούρκο πρόεδρο.

    «Ζητήματα που άπτονται του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών δεν τίθενται ούτε θα μπορούσαν να τεθούν προς συζήτηση», προσθέτουν.

    Στο ίδιο πνεύμα κινούνται και οι αναφορές τους στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι «η διαιώνιση του σημερινού status quo, της κατοχής του ενός τρίτου του νησιού και η δημιουργία δύο κρατών δεν αποτελούν λύσεις».

    «Παραμένουμε προσηλωμένοι στη λύση του Κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπουν λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

    Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτουν, «στηρίζουμε τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και της προσωπικής του απεσταλμένης για την επανένωση του νησιού».

    Διαβάστε επίσης:

    Βουλή: Θετική για τους αρμόδιους φορείς η συμφωνία συγχώνευσης Παγκρήτιας και Αττικής Τράπεζας

    Dorian LPG (Τζον Χατζηπατέρας): Μέρισμα 42,6 εκατ. δολάρια στους μετόχους 1 δολάρια για κάθε μετοχή

    Γκίκας: Ο Γκριμάλντι θα εισφέρει στο Δημόσιο, ετησίως, το 3,5% των συνδυασμένων πωλήσεών του



    ΣΧΟΛΙΑ