• Κοινωνία

    Ολυμπιακοί Αγώνες: Απίστευτο φιάσκο με τον αγώνα Αργεντινής-Μαρόκου – Επεισόδια, διακοπή και ακύρωση γκολ μετά από 1,5 ώρα!

    • NewsRoom
    Άνδρας ασφαλείας προσπαθεί να σταματήσει οπαδό του Μαρόκου που εισέβαλε στο γήπεδο

    Πηγή: AP


    Σε ένα ασύλληπτο φιάσκο εξελίχθηκε το παιχνίδι για το ποδοσφαιρικό τουρνουά ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024  μεταξύ της Αργεντινής και του Μαρόκου, με τους διοργανωτές να πιάνονται «αδιάβαστοι» με τα μέτρα ασφαλείας, ενώ οι διαιτητές κατάφεραν να προκαλέσουν διαμαρτυρίες και από τις δύο ομάδες.

    Ο αγώνας ξεκίνησε με το Μαρόκο να προηγείται με 2-0, με δύο γκολ του Ραχίμι, ωστόσο η Αργεντινή κατάφερε αρχικά να μειώσει στο 68’ με κοντινή προβολή του Σιμεόνε.

    Η Αργεντινή συνέχισε να πιέζει, φτάνοντας στο 90λεπτο, με τις καθυστερήσεις να φτάνουν τα 15 λεπτά.

    Το τι ακολούθησε, δεν έχει προηγούμενο. Η Αργεντινή, μετά από μια φάση με απανωτά δοκάρια, κατάφερε να βρει ένα γκολ στο 90′ + 16′ από το Μεδίνα, κάνοντας προς στιγμή το 2-2.

    Η εξέλιξη απογοήτευσε τους χιλιάδες οπαδούς του Μαρόκου που είχαν κατακλύσει το γήπεδο. Αρκετοί από αυτούς, εξαγριωμένοι, άρχισαν να πετούν μπουκάλια και κροτίδες προς τους παίκτες της Αργεντινής. Μάλιστα, ορισμένοι εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν προς τους παίκτες, με τους υπεύθυνους ασφαλείας να πιάνονται στον ύπνο.

    Οι δύο ομάδες έφυγαν από το γήπεδο, με τους διαιτητές να διακόπτουν τον αγώνα και την ομάδα του Μαρόνο να ζητά εξηγήσεις.

    Το φιάσκο όμως δεν είχε ολοκληρωθεί.

    Μετά από μία ώρα και 32 λεπτά ο διαιτητής της αναμέτρησης αποφάσισε να επανεξετάσει το γκολ της Αργνετινής, ενώ παράλληλα διέταξε τη  συνέχεια του αγώνα.

    Στην επανεξέταση του γκολ, ο διαιτητής αποφάσισε πως ο παίκτης της Αργεντινής ήταν offside, με το σκορ να επιστρέφει έτσι στο 2-1 υπερ του Μαρόκου.

    Στη συνέχεια, το παιχνίδι άρχισε ξανά. Στα υπόλοιπα 3 λεπτά καθυστερήσεων, το σκορ δεν άλλαξε, με τους Μαροκινούς να παίρνουν τη νίκη.

    Η εξέλιξη έφερε τις έντονες αποδοκιμασίες της Αργεντινής, με τον Χαβιέρ Μαστσεράνο να κάνει λόγο για «τσίρκο», εξαπολύοντας πυρά κατά πάντων.

    Δείτε το στιγμιότυπο με τα επεισόδια:

    Το γκολ της ισοφάρισης της Αργεντινής στο 90+16′ που εξαγρίωσε τους οπαδούς του Μαρόκου



    ΣΧΟΛΙΑ