• Business

    Δημήτρης Καραντζάβελος (SCYTALYS): Στόχος μας να δημιουργούμε προϊόντα – πρότυπα στο χώρο της άμυνας και της ασφάλειας

    Δημήτρης Καραντζάβελος, Πρόεδρος της SCYTALYS


    Σε μια εποχή αστάθειας και απρόβλεπτων γεωπολιτικών κινδύνων, η ανάγκη των κρατών να έχουν εξοπλιστική αυτάρκεια μπαίνει στο επίκεντρο των προσπαθειών τους.
    Την εποχή αυτή, η διεθνής ζήτηση για τα προϊόντα της SCYTALYS αυξάνεται και είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι μια εταιρεία που κατέχει την εμπειρία και την τεχνογνωσία τέτοιων έργων είναι ελληνική, συμβάλλοντας στη δική μας αμυντική αυτάρκεια αλλά και στη δυνατότητα πραγματοποίησης εξαγωγών.

    Η SCYTALYS, μέλος του EFA GROUP, πρόσφατα παρέδωσε το Πρόγραμμα Διαλειτουργικότητας System Interoperability Kodal (SIK) στις Ινδονησιακές Ένοπλες Δυνάμεις (TNI), στο πλαίσιο της μια σύμβαση ύψους $49 εκατ. που υπέγραψε πριν από λίγα χρόνια με το Υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας.
    Στο επίκεντρο αυτού του στρατηγικού προγράμματος είναι το υπερσύγχρονο Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου (C2), το οποίο σχεδιάστηκε, κατασκευάστηκε και παραδόθηκε από τη SCYTALYS προκειμένου να δημιουργήσει το πλαίσιο διαλειτουργικότητας που εξασφαλίζει την απρόσκοπτη ανταλλαγή τακτικών δεδομένων μεταξύ των επιτελείων του Στρατού, του Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεράμυνας της ασιατικής χώρας.

    Με όπλο της τη δυνατότητα να δημιουργεί μοναδικά για κάθε πελάτη προϊόντα, η SCYTALYS έχει πετύχει το 95% των εσόδων της να προέρχεται από το εξωτερικό. Η εταιρεία γνωρίζει συνεχή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, και είναι έτοιμη στο άμεσο μέλλον να προχωρήσει σε μεγαλύτερα και σημαντικότερα βήματα ανάπτυξης.
    Ταυτόχρονα, οι όμιλοι THEON και EFA, ιδρυτής των οποίων είναι ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, αποτελούν πια το 75% της συνολικής αμυντικής βιομηχανίας με εκτιμώμενα συνολικά ετήσια έσοδα για το 2024 πάνω από €400εκ.

    Μάλιστα, μετά την είσοδο και την καλή πορεία της THEON International στο Χρηματιστήριο, ετοιμάζουν και επόμενη εισαγωγή σε ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο μέσα στον επόμενο χρόνo. Το EFA Group εγκαινίασε πρόσφατα τις νέες εγκαταστάσεις του στο Ψυχικό που  σηματοδοτούν ένα σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη του Ομίλου, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση του ομίλου στην καινοτομία και την τεχνολογική πρόοδο. Με βάση το τρίπτυχο «Eξωστρέφεια – Τέχνη – Επιστήμη», οι νέες εγκαταστάσεις  φέρουν το όνομα EFA GROUP Tech Campus “Alexandria”. Η ονοματοδοσία παραπέμπει στην εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τον Όμιλο, μέσω της ενσωμάτωσης της σύγχρονης τεχνολογίας και την εξέλιξη της επιστήμης, αλλά και τη διασύνδεσή της με διαφορετικούς πολιτισμούς.

    Ο Δημήτρης Καραντζάβελος, Πρόεδρος της SCYTALYS, μιλάει στο mononews.gr για τις δυνατότητες ανάπτυξης που δίνονται στη νέα αυτή εποχή και τα σχέδια της εταιρείας να αναπτυχθεί.

    Ποια είναι η δραστηριότητα της SCYTALYS και τι την κάνει να ξεχωρίζει;

    Η SCYTALYS είναι μια εταιρία παραγωγής λογισμικού για την άμυνα και την ασφάλεια. Ο χώρος δραστηριοποίησής μας είναι τα συστήματα Διοίκησης και Ελέγχου, τα οποία σε ένα ηλεκτρονικό χάρτη παρέχουν στο χρήστη την πλήρη απεικόνιση του επιχειρησιακού γίγνεσθαι. Έχοντας όλη την πληροφορία συγκεντρωμένη, ο χρήστης μπορεί να διοικήσει και να ελέγξει τις Ένοπλες Δυνάμεις του. Η καλή επίγνωση των δεδομένων δίνει την ετοιμότητα που χρειάζεται ο χρήστης για να λάβει τις σωστές αποφάσεις, πιο γρήγορα και πιο αποδοτικά.
    Πρόκειται για συστήματα που ενισχύουν την επίγνωση της κατάστασης στο πεδίο των επιχειρήσεων και την επιχειρησιακή ετοιμότητα, παρέχοντας ταυτόχρονα εθνική ανεξαρτησία και τη δυνατότητα σύντηξης σύνθετων επιχειρησιακών δεδομένων.
    Τα τελευταία χρόνια η πορεία της SCYTALYS είναι σταθερά ανοδική και το 2023 η εταιρεία είχε έσοδα άνω των 20 εκ. ευρώ, με το 95% των εσόδων της να προέρχεται από το εξωτερικό, με πελάτες σε Αμερική, Καναδά, Μέση Ανατολή, Ινδονησία, Ιαπωνία, Κορέα αλλά και Ευρώπη. Συνολικά 14 χώρες είναι πελάτες μας και χρησιμοποιούν καθημερινά τα συστήματά μας.

     

    Ποια είναι η ζήτηση και η προοπτική για τα Συστήματα Διαλειτουργικότητας στα οποία ειδικεύεστε;

    Τα τελευταία χρόνια η ανάγκη για διαλειτουργικότητα στο χώρο της άμυνας αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς μόνο έτσι καθίσταται δυνατή η αλληλεπίδραση/συνένωση των διαφορετικών οπλικών συστημάτων που διαθέτουν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε παγκόσμιο επίπεδο.
    Η προμήθεια αμυντικών συστημάτων από διαφορετικούς προμηθευτές είναι μια πραγματικότητα που συναντάμε σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο.
    Η SCYTALYS διαθέτει το λογισμικό και την εμπειρία που επιτρέπει τα συστήματα αυτά να συνομιλούν μεταξύ τους έτσι ώστε Αεροπορία, Στρατός και Ναυτικό να επιχειρούν ως μία δύναμη.
    Τα επόμενα χρόνια, βλέπουμε αύξηση της ζήτησης στον τομέα της διαλειτουργικότητας και ειδικότερα στην περιοχή της Άπω Ανατολής. Όπως βλέπουμε υπάρχει ανάγκη για εθνικές λύσεις που δεν βασίζονται σε νατοϊκά ή αμερικάνικα πρωτόκολλα επικοινωνίας, γιατί πλέον οι χώρες αυτής της περιοχής δίνουν έμφαση στην αυτάρκεια και την αυτονομία τους.
    Τον τελευταίο καιρό έχουμε θέσει ως στόχο τα προϊόντα μας και οι λύσεις μας να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από άλλη κρατική υπηρεσία όπως την Πυροσβεστική, το Λιμενικό, τα Σώματα Ασφάλειας, κλπ.

    Σε τι διαφέρετε από άλλες εταιρείες του χώρου στην ανάπτυξη προϊόντων;

    Τα έργα που αναλαμβάνει η εταιρεία μας είναι πολύπλοκα και χρειάζονται χρόνο για να ολοκληρωθούν. Αναπτύσσονται και τροποποιούνται με βάση πάντα τις ακριβείς ανάγκες του πελάτη. Αυτή είναι και η διαφορά μας από τις μεγάλες εταιρείες του χώρου, που προσφέρουν το προϊόν τους ως έχει χωρίς δυνατότητα προσαρμογής. Η μεταφορά τεχνολογίας που συμβάλλει στην εξοπλιστική επάρκεια και τεχνολογική ανάπτυξη των πελατών μας είναι επίσης κάτι που μας ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό. Επιπλέον, ως μέλος του EFA GROUP έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ολοκληρωμένες και τελευταίας τεχνολογίας λύσεις που περιλαμβάνουν όργανα νυκτερινής όρασης, drone, κλπ.
    Tο επιχειρηματικό μας σχέδιο οδηγείται από το όραμα που έχουμε σύμφωνα με το οποίο τα προϊόντα και το εργασιακό μας περιβάλλον θα πρέπει να αποτελούν το πρότυπο στην αγορά. Δίνουμε έμφαση στην τέχνη που δίνει την έμπνευση και ενισχύει τη δημιουργικότητα. Για μας, ο εργαζόμενος μας είναι καλλιτέχνης, είναι ο δημιουργός που με την τέχνη του αναπτύσσει λογισμικό και πρωτοποριακά συστήματα που έχουν διάρκεια στο χρόνο και ξεχωρίζουν.

    Ποια είναι τα σχέδιά σας για την ανάπτυξη της SCYTALYS και ποιες είναι οι προοπτικές της;

    Η σημερινή συγκυρία αστάθειας και κινδύνων εντείνει την ανάγκη των κρατών να έχουν εθνική εξοπλιστική αυτάρκεια και αυτονομία. Νομίζω ότι και η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί δυναμικά σε αυτόν τον τομέα. Οι αγορές αμυντικών συστημάτων αποτελούσαν πάντα ένα διπλωματικό εργαλείο για την ασφάλεια της χώρας, όμως αυτές οι αγορές πρέπει πάντα να αφήνουν ένα τεχνολογικό αποτύπωμα στη αμυντική βιομηχανία της χώρας, τόσο για τη εθνική μας αμυντική αυτάρκεια, όσο και για να μπορέσει στη συνέχεια η αμυντική μιας βιομηχανία να εξάγει τα δικά της αμυντικά συστήματα.

    Η SCYTALYS διατηρεί γραφεία σε Ελλάδα, Σιγκαπούρη και Αμερική, απασχολεί 110 άτομα και συνεχίζει την ανοδική της πορεία και ανάπτυξη. Για μας το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας είναι πολύ σημαντικό. Δίνουμε έμφαση όχι μόνο να το προσελκύσουμε, αλλά και να το κρατήσουμε. Στο χώρο μας η ζήτηση είναι μεγάλη και έχει σημασία ότι προσφέρουμε ένα διαφορετικό αντικείμενο εργασίας και ένα μοναδικό περιβάλλον που προτρέπει τους εργαζόμενους να παραμείνουν στην SCYTALYS. Μας ενδιαφέρει οι άνθρωποί μας να αναπτύσσονται και να αναβαθμίζονται. Μέσα από ένα ανθρωποκεντρικό πρόγραμμα «Ολιστικής Επανεκπαίδευσης», το προσωπικό της SCYTALYS, αλλά και όλων των εταιριών του EFA GROUP επανεκπαιδεύεται, όχι μόνο στις ψηφιακές δεξιότητες, αλλά και σε ευρύτερα θέματα που σχετίζονται με την Ιστορία και την Τέχνη.

    Στόχος μας είναι κάποιες από τις εταιρείες του EFA GROUP να μπουν στο Χρηματιστήριο, τόσο ως εργαλείο ανάπτυξης, όσο και για την ενίσχυση της αναγνωσιμότητάς μας.

    Η συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις άμυνας και ασφάλειας και η ενίσχυση του διεθνούς προφίλ της εταιρείας μας είναι μια διαρκής προσπάθεια. Η είσοδος σε ένα Χρηματιστήριο αυξάνει την αξιοπιστία και το brand value μιας εταιρείας.

    Έχει ήδη γίνει το πρώτο πολύ επιτυχημένο βήμα με τη THEON International στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ και προσανατολιζόμαστε το επόμενο χρονικό διάστημα να ακολουθήσει εταιρία του EFA GROUP.

    default

    Ποιό είναι το  EFA GROUP

    To EFA GROUP αποτελείται από εταιρίες με σταθερή παρουσία διεθνώς στους τομείς της Αεροδιαστημικής, της Ασφάλειας, της Άμυνας και των Βιομηχανικών Συνεργασιών. To EFA GROUP απασχολεί πάνω από 200 άτομα, η πλειονότητα των οποίων είναι μηχανικοί & επιστήμονες εξειδικευμένοι στον τομέα τους. To GROUP έχει 4 γραφεία διεθνώς, Ελλάδα, Ελβετία, ΗΑΕ, Σιγκαπούρη για να εξυπηρετεί τους πελάτες του σε 20 χώρες παγκοσμίως. To EFA GROUP περιλαμβάνει τις εταιρίες, EFA VENTURES (Ολοκληρωμένες υπηρεσίες και διαχείριση προγραμμάτων), SCYTALYS (Συστήματα Διοίκησης & Ελέγχου), ES SYSTEMS (Σχεδιασμός Αισθητήρων και IoT), EPICOS (Παγκόσμια B2B Πλατφόρμα Πληροφοριών Άμυνας), UCANDRONE (Μη-Στελεχωμένα Συστήματα) και AETHER AERONAUTICS (Μη- Στελεχωμένοι Στόχοι). www.efagroup.eu

    Ποια είναι η  SCYTALYS

    Η SCYTALYS SA είναι μια κορυφαία εταιρία ανάπτυξης και ολοκλήρωσης αμυντικού λογισμικού, η οποία ιδρύθηκε το 1993 στην Ελλάδα και ειδικεύεται στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την εγκατάσταση και τις δοκιμές. Απασχολεί 110 υπαλλήλους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μηχανικοί και εξειδικευμένοι στον τομέα τους. Διαθέτει γραφεία σε 3 διεθνείς περιοχές (Ελλάδα, ΗΠΑ, Σιγκαπούρη) για την εξυπηρέτηση των πελατών της σε 14 χώρες παγκοσμίως. Η εταιρία έχει ρεκόρ συμμετοχής σε εγχώρια προγράμματα υποστήριξης των Ελληνικών Δυνάμεων, και μέσα από τη μακρά ιστορία της μηχανικής καινοτομίας, της αξιοπιστίας, της αποτελεσματικότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών της, έχει καταφέρει να γίνει προτιμώμενος συνεργάτης πολυεθνικών εταιριών και οργανισμών στους τομείς της Αεροδιαστημικής, Άμυνας και Ασφάλειας, παρέχοντας προηγμένες λύσεις διαλειτουργικότητας.
    Το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της εταιρίας και η παραγωγή καινοτόμων τεχνολογιών της, επιτρέπουν στους πελάτες της να επιτύχουν διαλειτουργικότητα, να βελτιώσουν την επικοινωνία, να ενισχύσουν την Επίγνωση της Κατάστασης και την Υπεροχή στον τομέα, δημιουργώντας έτσι ένα αποτελεσματικό περιβάλλον Δικτυοκεντρικού Πολέμου. Η εταιρία χρησιμοποιεί τεχνολογίες υψηλής τεχνολογίας και δοκιμασμένες στο πεδίο για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη προηγμένων λύσεων και προϊόντων στους τομείς των Τακτικών Συνδέσεων Δεδομένων, των Συστημάτων Αποστολής και Τακτικής Διοίκησης και Ελέγχου, των Συστημάτων C4I, της Εκπαίδευσης, Δοκιμών και Προσομοίωσης, της Επιτήρησης και Αναγνώρισης. H SCYTALYS είναι μέλος του Ομίλου EFA GROUP. www.scytalys.com
    Ακολουθήστε τη SCYTALYS στο LinkedIn



    ΣΧΟΛΙΑ