• HealthStories.gr

    ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Στην αντεπίθεση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, απειλούν με αποχή από την συνταγογράφηση – “Ο τσάμπας πέθανε”


    Στην αντεπίθεση περνούν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μετά και από προτροπή του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και απειλούν με αποχή από την συνταγογράφηση φαρμάκων.

    “Η αποχή από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση είναι το ελάχιστο δείγμα αξιοπρέπειας προς το λειτούργημά μας”, αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ.

    Την Τρίτη από τη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, αν και διαμήνυσε ότι δεν έχει καμία διάθεση να κάνει πόλεμο με τους γιατρούς, τόνισε πως εάν ένας ιδιώτης δεν ενδιαφέρεται για το δημόσιο νοσοκομείο «κι εμάς δεν μας ενδιαφέρει η συνεργασία μαζί του».

    Απέρριψε την κριτική περί επίταξης, και πρόσθεσε ότι η επίμαχη διάταξη που προβλέπει την καταγγελία της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και αποκλεισμό από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, θα ενεργοποιηθεί μόνον εάν υπάρχει ζήτημα για τη δημόσια υγεία.

    Οι συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ, καλούνται τώρα να καλύπτουν υποχρεωτικά τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία – όταν τους ζητείται από το νοσοκομείο της περιοχής στην οποία δραστηριοποιούνται.

    Αυτό θα προβλέπει η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ, μετά τη διάταξη του υπουργείου Υγείας που έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο για την Ψυχική Υγεία το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στη Βουλή.

    Αν ο γιατρός αρνηθεί, τότε θα καταγγέλλεται η σύμβασή του με τον ΕΟΠΥΥ. Σε ότι αφορά τους ιδιώτες γιατρούς που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, αν αρνηθούν και εκείνοι να συνδράμουν με 2-3 εφημερίες τον μήνα, τότε δεν θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

    Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε στην κατάθεση της διάταξης αυτής, αφού ελάχιστοι ήταν οι ιδιώτες γιατροί – συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ ή μη – που ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του πρωθυπουργού και του υπουργείου Υγείας να καλύψουν τα κενά στα δημόσια στις άγονες περιοχές για 1-3 εφημερίες τον μήνα.

    Η ρήξη ανάμεσα στους γιατρούς και τον Γεωργιάδη είναι πλέον δεδομένη και η ένταση έχει πυροδοτηθεί μετά από διάφορες δηλώσεις του υπουργού, όπως ότι “οι γιατροί σπούδασαν τσάμπα στην Ελλάδα”.

    ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ: “Ο τσάμπας πέθανε”
    Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις, η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ σε ανακοίνωσή της σταχυολογεί κάποιες από τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη και αναφέρει αναλυτικά:

    “Το Κράτος τους σπούδασε, τσάμπα.
    Το Κράτος τους έδωσε το δικαίωμα να συνταγογραφούν, τσάμπα.
    Το Κράτος τους δίνει το δικαίωμα να γράφουν εξετάσεις στους ασθενείς τους, τσάμπα.”
    Άδωνις Γεωργιάδης, Υπουργός Υγείας, 22/7/2024
    Όχι κ.Υπουργέ, τσάμπα δε σπούδασε κανείς !
    Όχι κ.Υπουργέ, η συνταγογράφηση είναι παροχή προς τον ασφαλισμένο.
    Όχι κ.Υπουργέ, οι ασφαλισμένοι πληρώνουν από την τσέπη τους ασφαλιστικές εισφορές για να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν υπηρεσίες.

    Ζούμε πραγματικά ιστορικές στιγμές σε ένα κράτος που έχει κατακλέψει το εισόδημα των ιατρών της χώρας, δίνοντας παράλληλα τον ιατρό βορά στην κοινωνία ! Τον ιατρό της πανδημίας ! Αυτόν που ξενύχτησε μέρα νύχτα στα νοσοκομεία και την ΠΦΥ για τη δημόσια υγεία της χώρας!

    Ο σημερινός Υπουργός Υγείας απολύει τους ιατρούς του πρώην ΙΚΑ το 2013 με το εκβιαστικό δίλλημα “μέσα ή έξω”, εφαρμόζει το clawback την ίδια χρονιά, δηλαδή υποχρεώνει τον εργαστηριακό ιατρό του ΕΟΠΥΥ να πληρώνει για τις εξετάσεις των ασφαλισμένων της χώρας, οδηγώντας τους στη σημερινή χρεοκοπία (# τσάμπα # για το κράτος)

    Η επόμενη κυβέρνηση καταργεί εκβιαστικά τη σύμβαση των παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων του ΕΟΠΥΥ το 2018, εν μία νυκτί, για την εφαρμογή του “οικογενει-ακού” ιατρού.

    Η πολιτεία διαχρονικά αρνείται να αποζημιώσει τους ιατρούς του ΕΣΥ, με το νόμιμο ειδικό μισθολόγιο στα προ του μνημονίου επίπεδα, παρά τις δικαστικές αποφάσεις (# τσάμπα # για το κράτος) .

    Κατά την ίδια μέθοδο, η πολιτεία πληρώνει το εξευτελιστικό ποσό των 10€ μικτά (# τσάμπα # για το κράτος) τους ειδικούς ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, εδω και 12 χρόνια, “ξεχνώντας” την επαναφορά της αποζημίωσης των 20€ ανά επίσκεψη, προ των μνημονίων.

    Τους ιατρούς του ΕΣΥ τους βγάζει έξω στον ιδιωτικό τομέα και επιστρατεύει τους ελευθεροεπαγγελματίες για να καλύψει τα κενά του ΕΣΥ( !!!!) δημιουργώντας ένα χαοτικό μείγμα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας !!!

    Και για άλλη μία φορά, χρησιμοποιεί ως δεκανίκι την “πολύτιμη” σύμβαση του ΕΟΠΥΥ, που δεν αποφέρει πλέον τίποτα στον ιατρό, παρά μόνο οργή και απογοήτευση, από τους απλήρωτους λογαριασμούς.

    Και την αφαίρεση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ως οπλοστάσιο επιστράτευσης.

    Όχι κ.Υπουργέ, φτάσαμε στα όρια μας ! Δε φοβόμαστε καμία απειλή ! Έχουμε (και έχετε) πιάσει πάτο !

    Υπάρχουν άλλες χώρες στις οποίες θα αισθανόμαστε ιατροί με αναγνωρισμένο κοινωνικό έργο και σεβασμό από την κοινωνία αλλά και το κράτος!
    # Ο τσάμπας πέθανε #

    Διαβάστε επίσης:

    Τι σημαίνει η ετικέτα «χωρίς paraben» στα καλλυντικά

    Με την Aegean «πέταξε» για το Παρίσι η τελευταία αποστολή των Ελλήνων Αθλητών της Ολυμπιακής Ομάδας

    Κωτσόβολος: Το Starlink της SpaceX, το ταχύτερο δορυφορικό Internet στον κόσμο



    ΣΧΟΛΙΑ