• Πολιτική

    Ανδρουλάκης-Βουλή: «Να μη δεχτούμε καμία πολιτική διχοτόμησης της Κύπρου»

    • NewsRoom
    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης


    «Να μη δεχτούμε καμία πολιτική διχοτόμησης της Κύπρου (…) Έχει, σημασία σήμερα να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, ειδικά σε μια περίοδο όπου αναθεωρητές ηγέτες, όπως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιμένουν στη διχοτόμηση και την ίδρυση δύο κρατών στην Κύπρο, κάτι που δεν πρέπει να συμβεί ποτέ», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του στην ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

    Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε για «νέα Μεταπολίτευση, μια Νέα Αλλαγή, που θα ανοίξει νέα σελίδα στον τόπο και θα ξαναδώσει πίστη και όραμα στον ελληνικό λαό», αναφερόμενος στην 24η Ιουλίου του 1974 «που σηματοδοτεί ταυτόχρονα τη λυτρωτική έξοδο της χώρας από την επταετή στρατιωτική δικτατορία των συνταγματαρχών και την έναρξη μιας πορείας προς ένα μέλλον ευημερίας, ισότητας και ελευθερίας».

    Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, η σημερινή επέτειος υπενθυμίζει «τις τραγωδίες που γέννησαν την Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία», «την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τον ‘Αττίλα’, τη βάρβαρη εισβολή και διχοτόμηση της Κύπρου, μια ανοιχτή πληγή, που ακόμα δεν έχει επουλωθεί και αποτελεί την προδοτική κληρονομιά που μας άφησε η επταετής δικτατορία».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφερόμενος στην πορεία των 50 χρόνων της Μεταπολίτευσης τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ καθόρισε το κοινωνικό κεκτημένο όλης της περιόδου.

    «Οι πρώτες κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου εγκαινίασαν μια περίοδο επέκτασης του κοινωνικού κράτους που ενίσχυσε το αίσθημα της απελευθέρωσης του πολίτη, με κοινωνικούς και οικονομικούς όρους.

    Εμπεδώθηκε για πρώτη φορά, μεταπολεμικά, η ραγδαία ανοδική κοινωνική κινητικότητα, με αποτέλεσμα τη μείωση των ανισοτήτων», όπως τόνισε κι απαρίθμησε τις σημαντικές αλλαγές και τα εθνικά επιτεύγματα που έφεραν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ», επισήμανε μεταξύ άλλων.

    Διαβάστε επίσης:

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 2027 που θα ξανασυναντηθούμε στις κάλπες, η Ελλάδα θα είναι πολύ καλύτερη από σήμερα

    Μαρινάκης: Οι δίαυλοι επικοινωνίας λειτούργησαν – Το περιστατικό αποδεικνύει ότι το τουρκολιβυκό μνημόνιο παραμένει σε ισχύ

    Ρομπέρτα Μέτσολα: Η Ελλάδα είναι μια σπουδαία χώρα που έχει διαμορφώσει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό



    ΣΧΟΛΙΑ