• Ναυτιλία

    Προβλήματα στα λιμάνια των Λειψών και της Τήλου


    Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πλοίαρχοι των ακτοπλοϊκών εταιρειών που προσεγγίζουν τα λιμάνια των Λειψών και της Τήλου.

    Με επιστολή του, ο πλοίαρχος του Blue Patmos, προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επισημαίνει:

    “Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τους θερινούς μήνες δημιουργείται ένα μεγάλο πρόβλημα από τα αγκυροβολημένα ιστιοπλοϊκά σκάφη και σκάφη αναψυχής ειδικά στους λιμένες Λειψών και Τήλου.

    Όπως μας έχουν ενημερώσει από τα Λιμεναρχεία δεν υπάρχει σκάφος του Λιμενικού με αποτέλεσμα να μην μπορούν να απομακρύνουν τα σκάφη που αγκυροβολούν ανεξέλεγκτα στον όρμο τους και βρίσκονται πλησίον του προβλήτα ή στον ήδη περιορισμένο χώρο χειρισμών του πλοίου. Το πλοίο αναγκάζεται να εισέρχεται στους συγκεκριμένους λιμένες και να κάνει χειρισμούς σε πολύ κοντινή απόσταση από τα σκάφη και από την στεριά.

    Επίσης δεν υπάρχει περιοχή αγκυροβολίας σύμφωνα με τους χάρτες στους Λειψούς, ούτε κάποια τοπική οριοθέτηση αγκυροβολίου.

    Στην Τήλο υπάρχει γενική ένδειξη αγκυροβολίας σε όλο τον κόλπο αλλά όχι οριοθετημένη.

    Πρόταση μας είναι να γίνει κάποια τοπική οριοθέτηση αγκυροβολίου διότι υπάρχει μεγάλος χώρος αγκυροβολίας για τα σκάφη αναψυχής απομακρυσμένα από την πορεία και τους χειρισμούς του πλοίου η να υπάρχει κάποιο μόνιμο σκάφος του λιμενικού τους θερινούς μήνες στους λιμένες αυτούς.Σας αποστέλλουμε συνημμένα φωτογραφίες από τα συγκεκριμένα λιμάνια με τα αγκυροβολημένα σκάφη”.

    Διαβάστε επίσης:

    H Carnival παρήγγειλε τρία κρουαζιερόπλοια στη Fincantieri συνολικής αξίας 2 δισ. δολαρίων

    ΣΥΡΙΖΑ: Δημιουργία μονοπωλίου και απουσία αναπτυξιακής προοπτικής σηματοδοτεί η πώληση του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου

    Κυριακούλης Μεσογειακές Κρουαζιέρες: Αύξησε κύκλο εργασιών αλλά έκλεισε με ζημιές



    ΣΧΟΛΙΑ