• Πολιτική

    Παπαστεργίου: Μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού ο Προσωπικός Αριθμός – Θα κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητα

    Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου


    «Ο Προσωπικός Αριθμός από την πλευρά μας είνα έτοιμος, από την ώρα που θα “πατήσουμε το κουμπί” , στην ουσία από την ώρα που το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος που έχει διαμορφωθεί, θα σταλεί για δημοσίευση σε μερικές μέρες, θα είναι πλέον Προεδρικό Διάταγμα.

    »Σημασία έχει όχι απλά να τον βγάλουμ,ε αλλά να μπορέσει ο Προσωπικός Αριθμός να κάνει τη διαφορά στην καθημερινότητα του πολίτη και να απλοποιήσει διαδικασίες» τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις».

    Σε σχεση με το τι θα προσφέρει ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι με τη βοήθειά του θα μπορέσουμε να διορθώσουμε τα χιλιάδες λάθη που υπάρχουν στα διάφορα μητρώα του ελληνικού δημοσίου. Θεωρώ πώς μέχρι τα τέλη του καλοκαιριού θα έχουμε τον Προσωπικό Αριθμό, τόνισε ο κ. Παπαστεργίου.

    Στη συνέχεια είπε ότι σήμερα είναι η πρώτη μέρα εφαρμογής του ψηφιακού εισιτηρίου στα παιχνίδια της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. «Θα πρέπει να αγοράσουμε το εισιτήριό μας με όποιον τρόπο το αγοράζαμε. Πλέον είναι σαφές πάνω στο εισιτήριο, γράφει ότι το παρόν δεν είναι εισιτήριο, στην ουσία είναι το QR Code το οποίο αφού κατεβάσεις το Wallet και γραφτείς στο ΕΜΕπ και με ένα κουμπί να σκανάρουν το QR Code που θα δούνε και να μπει το εισιτήριο στο Wallet» εξήγησε.

    Διαβάστε επίσης:

    Όλες οι αλλαγές στο Δημόσιο: Ο προσωπικός αριθμός, το νέο κτηματολόγιο και ο ψηφιακός φάκελος

    Νέα εφαρμογή από το Gov.gr για την ασφάλιση οχημάτων – Όλη η διαδικασία, τι ακολουθεί

    Παπαστεργίου: Το gov.gr wallet θα «μπεί» και στους παιδικούς σταθμούς για την εγγραφή των νηπίων

     



    ΣΧΟΛΙΑ