• Business

    Deutsche Bank: Εμφάνισε το πρώτο ζημιογόνο τρίμηνο μετά από τέσσερα χρόνια

    • Bloomberg

    Christian Sewing, CEO Deutsche Bank


    Η Deutsche Bank εμφάνισε το πρώτο ζημιογόνο τρίμηνο μετά από τέσσερα χρόνια, καθώς οι συναλλαγές επιβραδύνθηκαν και κατέγραψε μια επιβάρυνση που σχετίζεται με ένα παλιό ζήτημα στη λιανική μονάδα της Postbank.

    Τα έσοδα από την αγορά και την πώληση τίτλων σταθερού εισοδήματος και νομισμάτων, που αποτελούν βασικό παράγοντα εισοδήματος μειώθηκαν περίπου 3% το τρίμηνο, υστερώντας από τον μέσο όρο αύξησης 5% των μεγαλύτερων τραπεζών της Wall Street.

    Αυτό, μαζί με μια πρόβλεψη ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για δικαστικές διαφορές που συνδέονται με την Postbank, την οποία την οποία είχε ήδη ανακοινώσει, οδήγησε τη Deutsche Bank σε ζημία 143 εκατομμυρίων ευρώ.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος Christian Sewing επανέλαβε τη μεσοπρόθεσμη δέσμευση να επιστρέψει 8 δισεκατομμύρια ευρώ στους μετόχους μετά από χρόνια χαμηλών αποδόσεων, παρόλο που η πρόβλεψη για την Postbank δημιούργησε αμφιβολίες για την ικανότητα της Deutsche Bank να πραγματοποιήσει μια δεύτερη επαναγορά μετοχών φέτος.

    Ο Sewing έχει δεσμευτεί να βελτιώσει την κερδοφορία και να αυξήσει τα έσοδα στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος, με τα έσοδα από προμήθειες να αναμένεται να αντισταθμίσουν τα χαμηλότερα έσοδα από τις χορηγήσεις.

    Το δεύτερο τρίμηνο «μας διατηρεί σε καλό δρόμο προς την επίτευξη των στόχων μας για το 2025 και των δεσμεύσεων διανομής μας προς τους μετόχους», ανέφερε ο Sewing σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη.

    Τα έσοδα τόσο της εταιρικής τράπεζας όσο και της ιδιωτικής τράπεζας, μειώθηκαν το τρίμηνο καθώς εξασθένησε ο θετικός αντίκτυπος από την άνοδο των επιτοκίων. Τα έσοδα από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκαν κατά 7%, συμβάλλοντας στη μείωση της πτώσης των δανείων και του trading.

    To τμήμα συμβουλευτικών υπηρεσιών για deals και πωλήσεις μετοχών και ομολόγων σημείωσε διπλασιασμό των εσόδων της περίπου στα 585 εκατομμύρια ευρώ, οδηγώντας σε αύξηση κατά 10% των αποτελεσμάτων της ευρύτερης επενδυτικής τράπεζας.

    Ο Sewing ενίσχυσε το τμήμα συμβουλευτικών υπηρεσιών με την περσινή αγορά της Numis Corp. προκειμένου να δώσει ώθηση στα έσοδα από προμήθειες.

    Η Deutsche Bank είναι επίσης μία από τις λίγες τράπεζες που επέλεξαν να επωφεληθούν από την ύφεση στις συναλλαγές για να προσλάβουν ταλέντα τους τελευταίους μήνες, παίρνοντας σημαντικούς τραπεζίτες από ομοειδείς τράπεζες όπως η Bank of America, η Credit Suisse, η Morgan Stanley και η Lazard Inc. για να ενισχύσουν την κλαδική κάλυψη και την τεχνογνωσία σε θέματα συγχωνεύσεων και εξαγορών.

    Διαβάστε επίσης:

    Attica Bank: Σε συνεργασία με την Deutsche Bank χρηματοδοτεί την Jasper Wind για την κατασκευή 3 αιολικών πάρκων

    Deutsche Bank για ΟΤΕ: Θετική η εξέλιξη η συμφωνία με τη Nova για τη συνδρομητική τηλεόραση στις αθλητικές μεταδόσεις

    Julius Baer: Νέος CEO ένας βετεράνος της Goldman Sachs – Αλλαγή πορείας για την τράπεζα



    ΣΧΟΛΙΑ