• Ναυτιλία

    H Carnival παρήγγειλε τρία κρουαζιερόπλοια στη Fincantieri συνολικής αξίας 2 δισ. δολαρίων

    Josh Weinstein, CEO Carnival Corporation

    Josh Weinstein, CEO Carnival Corporation


    Με την νέα παραγγελία που γνωστοποιήθηκε, τα υπό κατασκευή κρουαζιερόπλοια της Carnival Cruise Line, που υπογράφηκαν το 2024, ανέρχονται πλέον σε πέντε.

    Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του τρέχοντος έτους η Carnival Corporation είχε προχωρήσει στην πρώτη της παραγγελία για νεότευκτα πλοία, μετά από πέντε έτη αδράνειας, για δύο Excel – πλοία κλάσης που θα ενταχθούν στον στόλο της αμερικανικής εταιρείας κρουαζιέρας το 2027 και το 2028.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα μια σειρά στρατηγικών αλλαγών για να βελτιστοποιήσει περαιτέρω τη σύνθεση του στόλου της και να αυξήσει τη χωρητικότητα των επιβατών της Carnival Cruise Line, μεταφέροντας συνολικά πέντε πλοία από άλλες εταιρείες του ομίλου μεταξύ 2023 και Μαρτίου 2025.

    «Διπλασιάζουμε την ανάπτυξη της Carnival Cruise Line – της φίρμας μας με τις υψηλότερες επιδόσεις – για να συμβαδίζουμε με την απίστευτα ισχυρή ζήτηση που συνεχίζουμε να βλέπουμε για την πιο δημοφιλή γραμμή κρουαζιέρας στον κόσμο», δήλωσε ο Josh Weinstein, Διευθύνων Σύμβουλος της Carnival Corporation & plc.

    «Τα νέα πλοία μας αναμένεται να παραδοθούν τα έτη 2025, 2027, 2028, 2029, 2031 και 2033. Συνεχίζουμε να ακολουθούμε μια πειθαρχημένη προσέγγιση στην ανάπτυξη, στοχεύοντας στρατηγικά τη νέα δυναμικότητα προς περιοχές με τη μεγαλύτερη ζήτηση, με ρυθμό ενός ή δύο νέων πλοίων το χρόνο».

    Σύμφωνα με τον J. Weinstein, αυτή η παραγγελία θα φέρει τη συνολική αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας μεταξύ 2025 και 2033 σε μέσο όρο περίπου 1,5% ετησίως.

    Με περισσότερες από 3.000 καμπίνες επισκεπτών, αυτά τα νέα πλοία θα είναι τα μεγαλύτερα στον παγκόσμιο στόλο της Carnival Corporation και θα μπορούν να προσφέρουν ψυχαγωγία σε περισσότερους επισκέπτες από οποιοδήποτε άλλο πλοίο, μεταφέροντας σχεδόν 8.000 επισκέπτες.

    Το έτος 2033, η Carnival Corporation θα διαθέτει συνολικά 16 πλοία που θα κινούνται με LNG που αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 30% της παγκόσμιας χωρητικότητας του ομίλου και θα επιτρέψουν άμεσες μειώσεις στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

    Τα νέα πλοία θα είναι επίσης εξοπλισμένα με προηγμένες τεχνολογίες για ενεργειακή απόδοση, διαχείριση απορριμμάτων και μείωση εκπομπών, για περαιτέρω μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της εταιρείας.

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Carnival Cruise Line για να κάνουμε το ντεμπούτο μιας νέας κατηγορίας πλοίων, που θα είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε ποτέ από τη Fincantieri και το μεγαλύτερο πλοίο που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ιταλία.

    Είμαστε περήφανοι για το ρόλο που έπαιξε η Fincantieri βοηθώντας την Carnival Corporation να εξασφαλίσει τη θέση της ως η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε μαζί αυτή την ιστορία επιτυχίας», δήλωσε ο Pierroberto Folgiero, Διευθύνων Σύμβουλος της Fincantieri.

    Διαβάστε επίσης:

    Athenian Sea Carriers (οικογένεια Κυριακού): Παραγγελία δύο ακόμη τάνκερ – Στα 10 τα υπό κατασκευή πλοία της

    Στέφανος Γκίκας: Έχουν διασωθεί 250.000 ζωές και έχουν συλληφθεί 3.000 διακινητές – Τι είπε για τα ακτοπλοϊκά

    Σπύρος Μ. Πολέμης: Μια εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής ναυτιλίας



    ΣΧΟΛΙΑ