• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Τέταρτη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση, κάτω από τα 77 δολάρια το WTI

    πετρελαιοπηγή


    Το πετρέλαιο υποχώρησε για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση, καταγράφοντας πλέον το μεγαλύτερο σερί απωλειών από τις αρχές Ιουνίου.

    Το συμβόλαιο παράδοσης Σεπτεμβρίου του West Texas Intermediate υποχώρησε 1,8% στα 76,96 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

    Η πτώση ενισχύθηκε από το ντάμπινγκ σε ανοδικές θέσεις, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ξεπέρασαν τον κινητό μέσο όρο των 50 και των 100 ημερών, οι οποίοι λειτούργησαν ως επίπεδα στήριξης.

    Πάντως, το WTI έχει εκτιναχθεί στην περιοχή υπερπώλησης στον δείκτη σχετικής ισχύος 9 ημερών, υποδηλώνοντας ότι μια αναστροφή μπορεί να είναι επικείμενη.

    Στο Λονδίνο, το Brent για τον διακανονισμό Σεπτεμβρίου υποχώρησε 1,39 δολάρια  ή -1,7% για να διαμορφωθεί στα 81,01 δολάρια το βαρέλ

    Τόσο το Brent όσο και το WTI διαμορφώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 7 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

    Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου που χρηματοδοτείται από τη βιομηχανία θα εκδώσει την εκτίμησή του για εβδομαδιαίες αλλαγές στα αποθέματα των ΗΠΑ αργότερα την Τρίτη, ενώ τα επίσημα στοιχεία από την αρμόδια επιτροπή θα ανακοινωθούν τηνΤετάρτη. Τα αποθέματα αργού σε εθνικό επίπεδο μειώθηκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο.

    Διαβάστε επίσης

    Μεικτά πρόσημα στις Ευρωαγορές – Πτώση 5% για την Porsche

    Alpha Bank: Νέος Deputy CEO ο Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου – Ο Βασίλης Κοσμάς νέος Chief Financial Officer

    Χρηματιστήριο: Η ΔΕΗ κράτησε την αγορά στις 1.480 μονάδες



    ΣΧΟΛΙΑ