• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Η ΔΕΗ κράτησε την αγορά στις 1.480 μονάδες

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ


    Kράτησε τις 1480 μονάδες η αγορά παρά το γεγονός ότι οι συναλλαγές κινήθηκαν πάλι κάτω από τα 100 εκατ. ευρώ, που σημαίνει ότι όσο προχωρούμε προς το Δεκαπενταύγουστο οι συναλλαγές όλο και θα μειώνονται.

    Μέχρι τότε όμως, η αγορά είναι γεμάτη προκλήσεις με αποκοπές μερισμάτων, ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και το σημαντικότερο εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο. Από την συγχώνευση της Τράπεζας Αττικής με την Παγκρήτια  μέχρι την προετοιμασία του ΤΧΣ για το δεύτερο placement στην Εθνική, διαδικασία που πιθανότατα θα ξεκινήσει μετά τον Σεπτέμβριο και πριν από τις αμερικανικές εκλογές οι οποίες δεν αποκλείεται να χαλάσουν το κλίμα στα χρηματιστήρια.

    Χαμηλός όγκος συναλλαγών στις τράπεζες και σε μια σειρά από δεικτοβαρή χαρτιά. Χαρακτηριστικά, οι συναλλαγές στην ΕΤΕ διαμορφώθηκαν λίγο πάνω από τις 800 χιλιάδες κομμάτια.

    Μικτές τάσεις στις αγορές την Τρίτη, παρά το γεγονός ότι οι δείκτες στην Wall συνεχίζουν ανοδικά. Χαμηλές συναλλαγές και σήμερα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας με τον γενικό δείκτη να κρατάει τις 1480 μονάδες καταγράφοντας ωστόσο οριακές απώλειες 0,15% και με τον τζίρο κάτω από τα 80 εκατ. ευρώ.

    Πιέσεις στις τράπεζες όπου στην Πειραιώς εκδηλώθηκαν οι περισσότερες με τα κέρδη της μετοχής μέσα στο μήνα που διανύουμε να αγγίζουν το 10%. Κλείσιμο σε θετικό πρόσημο και για την Alpha παρά την ενδοσυνεδριακή διόρθωση στα όρια του 1,70 ευρώ, αντίδραση για την ΕΤΕ, αλλά απώλειες για την Eurobank σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από την απόφαση για διανομή μερίσματος πρώτη φορά μετά από 15 περίπου χρόνια.

    Το επόμενο διάστημα και μέχρι τις 2 Αυγούστου αναμένεται ότι ο τραπεζικός κλάδος στη χώρα μας θα μονοπωλήσει της προσοχής των επενδυτών αφού διεξάγονται γενικές συνελεύσεις, λαμβάνονται αποφάσεις για μερίσματα και οι επενδυτές μετά από πολλά χρόνια πηγαίνουν στο ταμείο.

    Επιστρέφοντας στο χρηματιστηριακό ταμπλό, Motor Oil και Metlen έδειξαν δείγματα διαφυγής ανοδικά, αν στα  blue chips επικράτησαν πτωτικές τάσεις και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερη συνδρομή από χαρτοφυλάκια του εξωτερικού.

    Κλείσιμο πάνω από το 1,72 ευρώ και κέρδη για την Alpha Bank, στα 8,45 ευρώ ενισχύθηκε η ΕΤΕ προσεγγίζοντας τα προηγούμενα υψηλά άνω των 8,6 ευρώ, οριακές οι απώλειες για την Eurobank, στα 2,229 ευρώ, αν και βρέθηκε πάνω από τα 2,24 μέσα στη μέρα και πτώση 1,73% για την Πειραιώς στα 3,92 ευρώ αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε στα 3,99 ευρώ.

    Ο ΟΠΑΠ διατηρήθηκε πάνω από τα 16 ευρώ, ο ΟΤΕ μάλλον σταθεροποιητικά στα 14,54. Οριακές απώλειες στο κλείσιμο η Metlen τελικά κατά 0,27% και μάζεμα των αρχικών κερδών για την ΜΟΗ που έκλεισε με άνοδο 0,51%, στα 23,70.  Από τα  blue chips ξεχώρισε η ΔΕΗ που έκλεισε με κέρδη 1,74%, στα 11,70 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Buy, hold or sell: Άμεση ανάλυση για CENER, ΕΥΡΩΒ, ΦΡΛΚ

    Πώς το μεγάλο ράλι σε Alpha και Πειραιώς ακύρωσε την έκθεση της Autonomous

    Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με Optima Bank, ΔΕΗ, Exxon Mobil και τη μετοχή της Amazon



    ΣΧΟΛΙΑ