• Διεθνής πολιτική

    Κάμαλα Χάρις-Δημοσκόπηση: Έχει καλύτερες πιθανότητες από τον Μπάιντεν απέναντι στον Τραμπ

    Κάμαλα Χάρις

    Κάμαλα Χάρις


    Η Morning Consult δημοσίευσε μία από τις πρώτες δημοσκοπήσεις που έγιναν από τότε που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα της επανεκλογής του, η οποία δείχνει ότι η Κάμαλα Χάρις έχει μεγαλύτερη υποστήριξη στην αναμέτρησή της με τον Ντόναλντ Τραμπ από ό,τι ο νυν πρόεδρος, σύμφωνα με τον Guardian.

    Παρ’ όλα αυτά, ο Τραμπ διατηρεί το προβάδισμα, αλλά είναι μικρότερο από ό,τι όταν ο Μπάιντεν ήταν ο αντίπαλός του. Στην έρευνα που πραγματοποίησε μετά την αποχώρηση του Μπάιντεν από την κούρσα, η Morning Consult διαπίστωσε ότι ο Τραμπ έχει 47% υποστήριξη έναντι 45% της Χάρις, μια διαφορά μόλις δύο ποσοστιαίων μονάδων. Σε προηγούμενη δημοσκόπηση ο Μπάιντεν βρισκόταν πίσω από τον Τραμπ κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες.

    Η εκστρατεία της Χάρις φαίνεται να έδωσε στους Δημοκρατικούς μια σπίθα ενθουσιασμού, καθώς το 27% δήλωσε ότι έχει “πολλά περισσότερα κίνητρα” να συμμετάσχει στην πολιτική διαδικασία, έναντι 24% για τους Ρεπουμπλικάνους. Η διαφορά των τριών ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ των δύο κομμάτων είναι αντίστοιχη με τη διαφορά στις εκλογές του 2020, σημειώνει η Morning Consult.

    Και για όσους αναρωτιούνται αν η Χάρις είναι η καλύτερη υποψήφια που μπορούν να επιλέξουν οι Δημοκρατικοί, η δημοσκόπηση έδειξε ότι έχει την καλύτερη επίδοση απέναντι στον Τραμπ από τους 10 υποψήφιους που εξετάστηκαν.

    Διαβάστε επίσης:

    Alpha Bank: Αυξάνει σε €4,4 δισ. τον στόχο της για βιώσιμες εκταμιεύσεις

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Διαβούλευση για τους Κλάδους Διαχείρισης Αποβλήτων και Ανακύκλωσης

    Κλείνει το ιστορικό ζαχαροπλαστείο «Τερκενλής» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης



    ΣΧΟΛΙΑ