• Κοινωνία

    Έφυγε από τη ζωή ο Ντάνος Κρυστάλλης

    Ντάνος Κρυστάλλης

    Ντάνος Κρυστάλλης


    Την τελευταία του πνοή άφησε μέσα στις μέρες του καύσωνα ο γνωστός για την συμμετοχή του στην αποκάλυψη της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, τη δεκαετία του ’80 και του ’90, Ντάνος Κρυστάλλης.

    Ο Ντάνος (Δανιήλ) Κρυστάλλης εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην ΕΡΤ, ενώ είχε διατελέσει για ένα διάστημα Γραμματέας της νεολαίας της μεταδικτατορικής ΕΔΑ.

    Το Σεπτέμβριο του 1985 συνελήφθη από την Ασφάλεια ως ύποπτος για συμμετοχή και προετοιμασία «τρομοκρατικών ενεργειών», καθώς στο σπίτι του είχαν βρεθεί αδημοσίευτες προκηρύξεις της «Αντιστρατιωτικής Πάλης», η οποία είχε αναλάβει αρχικά και μετά αποποιήθηκε την ευθύνη της δολοφονίας του εκδότης της Βραδυνής Τζώρτζη Αθανασιάδη το 1983.

    Τότε αποκαλύφθηκε η σχέση του Ντάνου Κρυστάλλη με την ΚΥΠ, καθώς όπως παραδέχθηκε ήταν «πράκτορας διείσδυσης» και είχε έρθει, με εντολή της ΚΥΠ, σε επαφή με την τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δικογραφιών, ο Κρυστάλλης εργαζόταν για την ΚΥΠ και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας προκειμένου να ειδοποιεί για συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες.

    Στο δικαστήριο που ακολούθησε, ο Κρυστάλλης αθωώθηκε.

    Διαβάστε επίσης

    Mattel: Προσφορά εξαγοράς από εταιρεία private equity που υποστηρίζεται από την LVMH

    Politico: Ο Νετανιάχου ζήτησε προσωπική συνάντηση από τον Τραμπ

    meteo: 15η συνεχόμενη ημέρα καύσωνα – Στη Στυλίδα η μέγιστη θερμοκρασία



    ΣΧΟΛΙΑ