• LIFE&STYLE

    Το γεγονός της χρονιάς στο Μονακό

    Ο Πρίγκηπας Αλβέρτος με την Πριγκίπισσα Σαρλίν

    Ο Πρίγκηπας Αλβέρτος με την Πριγκίπισσα Σαρλίν


    Τα καλά του φόρεσε το βράδυ της Παρασκευής το Μονακό για τον καθιερωμένο Γκαλά του Ερυθρού Σταυρού που γίνεται υπο την αιγίδα της Πριγκιπικής οικογένειας αφού ο Πρίγκιπας Αλβέρτος είναι Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού του Μονακό και η σύζυγος του η Πριγκίπισσα Σαρλίν είναι Αντιπρόεδρος.

    Ένα γενικό πλάνο από την Salle des Etoiles
    Ένα γενικό πλάνο από την Salle des Etoiles

    Η Salle des Etoiles του Palais des Sports είχε ντυθεί στα χρώματα του Ερυθρού Σταυρού, το Κόκκινο και το Λευκό που είναι και τα χρώματα της σημαίας του Πριγκιπάτου του Μονακό, γέμισε από δεκάδες υποστηρικτές του θεσμού που συγκεντρώνει την αφρόκρεμα του Μόντε Κάρλο.

    Φέτος η βραδιά ξεκίνησε με κλήρωση και όχι δημοπρασία όπως γινόταν κάθε χρόνο. Και η κλήρωση είχε δώρα από Van Cleef, αλλα και μια τσάντα vintage Hermes που την δώρισε η κυρία Monica Baccardi, κινηματογραφική παραγωγός. Ακολούθησε ένα πλούσιο γεύμα με καλοκαιρινές γεύσεις, στο τέλος του οποίου συνήθως ο πρίγκηπας ανοίγει τον χορό. Φέτος όμως δεν συνέβη αυτό. Το δείπνο προετοιμάσθηκε από τον σεφ Thierry Saez-Manzanares.

    Ακολουθώντας την παράδοση, το Πριγκιπικό ζεύγος του Μονακό παραβρέθηκε στο Γκαλά συνοδευόμενο από την ανιψιά του πρίγκηπα Αλβέρτου, την Camille Gottlieb, την 26χρονη κόρη της Πριγκίπισσας Στεφανί του Μονακό που είναι το μικρότερο παιδί της και δραστηριοποιείται στα κοινωνικά έργα του Βράχου.

    Έλαμψαν δια της απουσίας του οι πριγκίπισσες Καρολιν και Στεφανί αλλά και τα άλλα μέλη της οικογένειας που συνήθως έδιναν το ‘παρών’ στο μεγάλο αυτό γκαλά.

    Ο Πρίγκηπας Αλβέρτος με την Πριγκίπισσα Σαρλίν και την ανιψιά του Camille Gottlieb
    Ο Πρίγκηπας Αλβέρτος με την Πριγκίπισσα Σαρλίν και την ανιψιά του Camille Gottlieb

    Ο Αλβέρτος, η Σαρλίν και η Καμίλ σχημάτισαν ένα τέλειο τρίο, σε λευκό και κόκκινο, αφού επέλεξαν να ντυθούν στα χρώματα του Μονακό και του Ερυθρού Σταυρού.

    Μια λεπτομέρεια από το τσαντάκι της Πριγκίπισσας Σαρλίν
    Μια λεπτομέρεια από το τσαντάκι της Πριγκίπισσας Σαρλίν

    Η Σαρλίν του Μονακό επέλεξε τον οίκο Louis Vuitton για να της φτιάξει το λευκο φόρεμα που φόρεσε και για αξεσουάρ επέλεξε να κρατήσει μια μικρή κρεμαστή τσάντα με χρυσές λεπτομέρειες για να ταιριάζει με την ζώνη της. Τα μαλλιά της χτενισμένα σε στυλ old Hollywod άφηναν να φαίνονται ένα ζευγάρι εντυπωσιακά σκουλαρίκια δια χειρός Graff.

    Η Καμίλ και η Πριγκίπισσα Σαρλίν φόρεσαν φορέματα με γυμνούς ώμους και η Καμίλ φόρεσε ένα αστραφτερό κόκκινο φόρεμα κατάλληλο για να φορεθεί σε κόκκινο χαλί.

    Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, δωρίθηκε στον Ερυθρό Σταυρό του Μονακό, το έργο του Βέλγου καλλιτέχνη Wim Delvvoye με τίτλο Ball Track (Dunant). Το έργο είναι μια νέα έκδοση της προτομής του Ερρίκου Ντυνάν, ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού. Ο Ερυθρός Σταυρός του Μονακό, δημιουργήθηκε το 1948 από τον Πρίγκηπα Λουδοβίκο Β’ του Μονακό και για περισσότερα από 20 χρόνια, Πρόεδρος του είναι ο Πρίγκηπας Αλβέρτος.

    Το μουσικό συγκρότημα Jamiroquai έδωσε την μουσική νότα και το κάλεσμα για χορό ενώ τα πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό ανεβάζοντας ακόμα πιο ψηλά την θερμοκρασία της ατμόσφαιρας ενώ παρ’ολη την ζέστη, η σαμπάνια κύλησε άφθονη σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς αφού το Γκαλά του Ερυθρού Σταυρού είναι η πιο σημαντική εκδήλωση για τις καλοκαιρινές κοσμικότητες του Πριγκιπάτου.
    Βέβαια δεν θα μπορούσε να λείψει από εκεί το Ελληνικό στοιχείο. Το ‘παρών’ έδωσαν ο Πόλυς και η Ρόζμαρι Χατζηιωάννου με μεγάλη συντροφιά ξένων φίλων τους.

    Διαβάστε επίσης:

    ΤΑΙΠΕΔ: Οκτώ ερωτήσεις – απαντήσεις για την αξιοποίηση της Μαρίνας Καλαμαριάς

    Σδούκου: Οι επιστροφές για επιδοτήσεις ρεύματος αφορούν 2.219 επιχειρήσεις – 129.500 επιχειρήσεις έλαβαν επιπλέον ποσά

    Μπορεί η Κάμαλα Χάρις να κάνει την ανατροπή απέναντι στον Τραμπ; Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ