• ΑΓΟΡΕΣ

    Σε χαμηλό τριών ετών ο χαλκός

    • NewsRoom
    χαλκός


    Σε χαμηλό τριών ετών υποχώρησε στις αρχές τις εβδομάδας η τιμή του χαλκού, καθώς συνεχίζεται η χειρότερη εβδομαδιαία πτώση των τελευταίων δύο σχεδόν ετών στα βασικά μέταλλα.

    Αυτή την ώρα (Δευτέρα 16:48 ώρα Ελλάδος) τα συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου σημειώνουν πτώση 1,48% στα 417,4 δολάρια ανά λίβρα.

    Η μέτρια μείωση των επιτοκίων στην Κίνα, αντισταθμίζει ελάχιστα τις ανησυχίες για τη ζήτηση στη βασική αγορά εμπορευμάτων στον κόσμο.

    Οι τιμές για το μέταλλο που αποτυπώνουν την πορεία της οικονομίας, μειώθηκαν για έκτη ημέρα, ακόμη και μετά την στήριξη της οικονομίας της Κίνας με αναπάντεχες μειώσεις των επιτοκίων.

    Ωστόσο, «χωρίς περαιτέρω μέτρα τόνωσης», υπάρχουν ελάχιστες ελπίδες για βραχυπρόθεσμη ανάκαμψη στους τομείς των ακινήτων και των κατασκευών με βαρύ χαλκό, σύμφωνα με την Ewa Manthey, αναλύτρια εμπορευμάτων στην ING Bank NV.

    «Αναμένουμε ότι ο χαλκός και τα άλλα βιομηχανικά μέταλλα θα υποχωρήσουν περαιτέρω στο εγγύς μέλλον», τονίζει χαρακτηριστικά.

    Όπως υποστηρίζει, η τάση θα αντικατοπτρίζει «μια πιο ήπια προοπτική ζήτησης στην Κίνα».

    Σημειώνεται ότι ο δείκτης LMEX, που παρακολουθεί έξι βασικά μέταλλα, σημείωσε βουτιά 5,6% στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα.

    Ο χαλκός υποχώρησε περαιτέρω από το υψηλό ρεκόρ τον Μάιο, εν μέσω συναγερμού για αδύναμη ζήτηση στην Κίνα, με κίνδυνο την αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ebury: Αναταραχή στην αγορά – H παρέμβαση της Ιαπωνίας ευνοεί τα ασφαλή καταφύγια 

    Πτώση του δολαρίου, απώλειες στην Ασία, κέρδη για bitcoin και χρυσό με φόντο την αποχώρηση Μπάιντεν



    ΣΧΟΛΙΑ