• Διεθνής πολιτική

    Κρεμλίνο: Η Κάμαλα Χάρις έχει “μη φιλική ρητορική” προς τη Ρωσία

    Ντμίτρι Πεσκόφ

    Ντμίτρι Πεσκόφ. Εκπρόσωπος Κρεμλίνου


    Το Κρεμλίνο συγκρατημένα αναφέρθηκε σήμερα στη «μη φιλική ρητορική» προς τη Ρωσία της Αμερικανίδας αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, η οποία φαίνεται να είναι η καλύτερα τοποθετημένη στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών για να αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές, μετά την απόσυρση του Τζο Μπάιντεν από την κούρσα.

    «Δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε την πιθανή υποψηφιότητα της Χάρις…διότι έως σήμερα η συνεισφορά της στις σχέσεις μας δεν ήταν σημαντική. Έκανε δηλώσεις με μια μάλλον μη φιλική ρητορική προς τη χώρα μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

    Ερωτηθείς εκ νέου για την απόσυρση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, ο Πεσκόφ εμφανίστηκε πιο λακωνικός, εκτιμώντας ότι τίποτε πλέον δεν εκπλήσσει τη Ρωσία όταν πρόκειται για τις ΗΠΑ, μια χώρα την οποία η Μόσχα θεωρεί παρακμάζουσα και υπαρξιακή απειλή.

    «Ειλικρινά, ό,τι έχει συμβεί αυτά τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ μας δίδαξε να μην μας εκπλήσσει τίποτα. Άρα δεν μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη» η απόσυρση του Μπάιντεν, δήλωσε.

    Ο Πεσκόφ επανέλαβε, όπως δήλωσε και χθες μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου, ότι για τη Ρωσία η προτεραιότητα είναι πάνω απ’ όλα να νικήσει την Ουκρανία.

    «Δεν είναι δική μας δουλειά να κρίνουμε την απόφαση του προέδρου Μπάιντεν», δήλωσε, «η ανάπτυξη των ρωσοαμερικανικών σχέσεων είναι σημαντική αλλά το βασικό είναι να επιτύχουμε τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στην επίθεση κατά της Ουκρανίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Top Ships: Εισέρχεται στην αγορά των megayachts – Eξαγοράζει το Para Bellum του CEO της Ευάγγελου Πιστιόλη

    Μαρινάκης: Επιδότηση ενοικίου και εξασφάλιση στέγης για ευάλωτες ομάδες με το Πρόγραμμα «Κάλυψη» – Οι δικαιούχοι

    Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού χρηματιστή



    ΣΧΟΛΙΑ