• Διεθνής πολιτική

    Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Καμία διαφορά μεταξύ Μπάιντεν και Χάρις – Δριμύ κατηγορώ για τις εσωκομματικές διαδικασίες 

    • Μαρία Βε
    Robert F. Kennedy Jr.,

    Robert F. Kennedy Jr., (Πηγή: Hannah Beier/Bloomberg)


    Καμία διαφορά δεν έχει η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις σε σχέση με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο υποψήφιο, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ο οποίος επέκρινε τις εσωκομματικές διαδικασίες των Δημοκρατικών, λέγοντας πως “δημιουργούν την ψευδαίσθηση της Δημοκρατίας”.

    Παράλληλα, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Κυριακή, ανέφερε πως είναι σε θέση να νικήσει, τόσο τον πρώην πρόεδρο Τραμπ όσο και τον Μπάιντεν, παρά το γεγονός ότι ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ώρες νωρίτερα ότι αποχωρεί από την προεδρική κούρσα.

    Μέσα σε 30 λεπτά, ο Κένεντι κατηγόρησε ξανά την κυβέρνηση, εστιάζοντας σε μεγάλο βαθμό στον Μπάιντεν και τον Τραμπ, ενώ άφησε υπονοούμενα για “ανυπαρξία” της Χάρις.

    Σημειώνεται ότι οι Δημοκρατικοί στο Καπιτώλιο και οι κομματικές ομάδες, άρχισαν να συσπειρώνονται γύρω από τη Χάρις αφού έχει τώρα τη στήριξη του Μπάιντεν, λίγες εβδομάδες πριν από το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών στο Σικάγο.

    “Η Χάρις”, επεσήμανε ο Κένεντι, “δεν έχει διαφοροποιηθεί από τον Προέδρο Μπάιντεν”, όταν ρωτήθηκε γιατί μίλησε για τον Μπάιντεν σαν να ήταν ακόμα στην προεδρική κούρσα.

    “Δεν γνωρίζουμε τίποτα για εκείνη”, σημείωσε ο Κένεντι.

    “Σύμφωνα με την ίδια, υπερασπίζεται όλα όσα υποστηρίζει ο Πρόεδρος Μπάιντεν”, συμπλήρωσε.

    Όπως είπε ο Κένεντι, θέλει να “κερδίσει” αυτό που ελπίζει ότι είναι εκατομμύρια ψήφοι Αμερικανών πολιτών τον Νοέμβριο, ως “γεράκι του πολέμου” στο θέμα της Κίνας και της Ουκρανίας, ενώ σημείωσε ότι εκείνη δεν έχει αφήσει κανένα αποτύπωμα στην εσωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

    Προέβλεψε δε ότι η Χάρις,  δεν θα βοηθούσε ουσιαστικά στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, ένας τομέας που εστιάζει ιδιαιτέρως ο Κένεντι.

    Θέλω μια “ανοικτή διαδικασία”

    Επέκρινε επίσης τις εσωκομματικές διαδικασίες για τον τρόπο απομάκρυνσης του Μπάιντεν, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς ότι “αγκάλιασαν” την Χάρις ως διάδοχο του Μπάιντεν επειδή, κατά την εκτίμησή του, “είναι ο ευκολότερος τρόπος για να κρατήσουν χρήματα”.

    Ο τρίτος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, ο οποίος έφυγε από τους Δημοκρατικούς για να θέσει υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος, αναφέρθηκε σε ορισμένους κανόνες χρηματοδότησης της προεκλογικής εκστρατείας, που καθιστούν δυνατή τη μεταφορά χρημάτων από τον νυν πρόεδρο στην αντιπρόεδρό του, κατά τη διάρκεια του εκλογικού κύκλου.

    Υποστήριξε ότι οι Δημοκρατικοί απλώς προσπαθούν να “δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση της Δημοκρατίας”, ενώ τόνισε ότι οι κινήσεις τους θυμίζουν πρακτικές Σοβιετικής Ένωσης.

    “Πολλοί Αμερικανοί φοβούνται ότι οι ελίτ του Δημοκρατικού κόμματος πρόκειται να στήσουν ξανά τη διαδικασία ανάδειξης του νέου υποψηφίου για να βάλουν μια αντιδημοφιλή αντιπρόεδρο στη θέση του Προέδρου Μπάιντεν”, είπε.

    “Καλώ το Δημοκρατικό Κόμμα να επιστρέψει στην παραδοσιακή του δέσμευση στη δημοκρατία και να φερθεί παραδειγματικά με μια ανοικτή διαδικασία. Αντί να χρίσει μια υποψήφια που έχει επιλεγεί από τις ελίτ των Δημοκρατικών, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ουδέτερες δημοσκοπήσεις για να βρει τον υποψήφιο που μπορεί να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο υποψήφιος θα πρέπει να επιλεγεί με βάση αυτά τα κριτήρια”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Μάλιστα, σε ε ανάρτησή του στο Χ, απηύθυνε έκκληση στους Δημοκρατικούς για μια “ανοικτή διαδικασία”, από την οποία θα κριθεί το πρόσωπο που θα βρεθεί απέναντι από τον Ντόναλντ Τράμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

    Ανέφερε επίσης ότι “Αν ο Μπάιντεν είχε αποσυρθεί εξαρχής δεν θα είχα αναγκαστεί να φύγω από το Δημοκρατικό Κόμμα”.

    Διαβάστε επίσης: 

    Τραμπ για Μπάιντεν: Ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ – Πιο εύκολο να ηττηθεί η Κάμαλα Χάρις

    ΗΠΑ: Αποχωρεί από την προεδρική κούρσα ο Τζο Μπάιντεν – Στηρίζει την Κάμαλα Χάρις

    Παραίτηση Μπάιντεν: Το παρασκήνιο και ο αγώνας δρόμου για την αντικατάστασή του



    ΣΧΟΛΙΑ