• Business

    Κάρολ Άσερ: Η βασίλισσα των διαμαντιών – Το Σεν Τροπέ, η διάσημη κοπή και τα περιβόητα πάρτι

    • NewsRoom
    Η Carol Asscher με τον σύντροφο της Simon de Pury

    Η Carol Asscher με τον σύντροφο της Simon de Pury


    Λίγα είναι γνωστά για την κληρονόμο των διαμαντιών Κάρολ Άσερ. Το όνομα της φέρει τη «βαριά» κληρονομιά μίας από τις πιο διάσημες κοπές διαμαντιών, της Asscher, με την ίδια να απασχολεί κυρίως τις κοσμικές στήλες σε όλο τον κόσμο για τα κορυφαία πάρτι που διοργανώνει κάθε χρόνο για τα γενέθλιά της.

    Από τα οποία μάλιστα δεν λείπουν και οι ελληνικές παρουσίες. Πριν λίγες ημέρες, η Κάρολ Άσερ, διοργάνωσε γι’ ακόμη μία χρονιά το καθιερωμένο της ετήσιο καλοκαιρινό πάρτι για τα γενέθλιά της.

    Οι σχέσεις της με την Ελλάδα

    Που αλλού; Στο Σαιν Τροπέ, σε ένα εντυπωσιακό κτίσμα, το οποίο φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια τα πάρτι της, τα οποία πολλές φορές είναι θεματικά με εντυπωσιακή διακόσμηση. Φέτος, η βίλα Las Palmas, που βρίσκεται πάνω από την διάσημη πλαζ Pampelone του Σαιν Τροπέ, ήταν στολισμένη στα ροζ.

    Η αποκαλούμενη και «βασίλισσα του Σαιν Τροπέ» έχει πολλές φιλίες και στην Ελλάδα και γι’ αυτό αρκετοί από τους καλεσμένους της ήταν Έλληνες. Όπως έχει ενημερώσει ήδη ο Wiseman, εκεί ήταν το ζεύγος Πόλυ Χατζηιωάννου, το ζεύγος Δ. Δαλακούρα αλλά και το ζεύγος Γιάννη και Δήμητρα Κούστα.

    Η Άσερ έχει επισκεφθεί και την Ελλάδα, καθώς πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στο Πόρτο Χέλι καλεσμένη στον γάμο της κόρης του Βούλγαρου μεγιστάνα S. Roussev.

    Η προσωπική της ζωή

    Εδώ και κάποια χρόνια, η Άσερ  είναι ζευγάρι με τον γνωστό ως «Μικ Τζάγκερ των δημοπρασιών», τον Σιμόν ντι Πούρι.

    Ο πρώην πρόεδρος του του οίκου Sotheby’s, ο οποίος κάποτε πούλησε το έργο του Πικάσο «The Absinthe Drinker» για 20,5 εκατομμύρια λίρες, δηλαδή υπερδιπλάσια της εκτίμησης, φαίνεται ότι κερδίσει την καρδιά της κληρονόμου διαμαντιών, η οποία είναι 17 χρόνια νεότερή του.

    Η ιστορία της κοπής ενός διαμαντιού

    Η ιστορία της οικογένειας της Άσερ είναι σαν παραμύθι. Περιλαμβάνει μία βασιλική αποστολή που ο πρόγονος της Κάρολ έβγαλε πέρα με επιτυχία, ανοίγοντας τον δρόμο για να χτιστεί μία αυτοκρατορία.

    Στις 10 Φεβρουαρίου 1908, ήταν η πιο σημαντική ημέρα για τον Τζόζεφ Άσερ. Ο βασιλιάς Εδουάρδος Ζ΄ τον επέλεξε για να κόψει το διαμάντι Cullinan, 3.106 καρατίων, το μεγαλύτερο ακατέργαστο διαμάντι στον κόσμο που είχε βρεθεί ποτέ και προοριζόταν να γίνει μέρος των βρετανικών κοσμημάτων του στέμματος. Αν κάτι πήγαινε στραβά, κινδύνευε να βλάψει ή να καταστρέψει την πέτρα -και τη φήμη του.

    Ο Άσερ προσπάθησε μία φορά, το μαχαίρι του έσπασε και επέστρεψε στις προσπάθειες λίγες ημέρες μετά.

    Έκοψε με επιτυχία το διαμάντι σε εννέα κομμάτια, κι έμεινα στην ιστορία ως ο άνθρωπος, χάρη στην παρέμβαση του οποίου τα βασιλικά κοσμήματα διαθέτουν τα πιο εντυπωσιακά διαμάντια.

    Ο Άσερ λοιπόν δημιούργησε το πρώτο πατεντατρισμένο κόψιμο διαμαντιού στον κόσμο, το Asscher Cut. Για τις επόμενες τρεις δεκαετίες η οικογένεια απέκτησε τη φήμη ενός από τους καλύτερους οίκους κοπής διαμαντιών, μέχρι που έχασε τα πάντα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

    Αυτό όμως δεν πτόησε την ισχυρή δυναστεία που έχτισε τα πάντα από την αρχή μετά το τέλος του πολέμου.

    Διαβάστε επίσης:

    Bloomberg: Οι Τούρκοι συρρέουν στην Ελλάδα λόγω των καλύτερων τιμών

    Βιλερουά (ΕΚΤ): Εύλογες οι προσδοκίες της αγοράς για τα επιτόκια αλλά δεν γνωρίζουμε από τώρα το μέλλον

    Blackstone: Ο βραχίονας ακινήτων συρρίκνωσε τα κέρδη τριμήνου – Η πρόβλεψη του Jon Gray



    ΣΧΟΛΙΑ