• Κοινωνία

    Προφυλακιστέοι 9 από τους 14 κατηγορούμενους του δεύτερου κυκλώματος εκβιαστών

    άνδρας με χειροπέδες


    Μετά από μαραθώνια διαδικασία, ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δεκατεσσάρων κατηγορούμενων για εμπλοκή στο δεύτερο κύκλωμα εκβιαστών, με δράση σε ολόκληρη την Αττική, που εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία, για το οποίο κρίθηκαν συνολικά προφυλακιστέοι εννέα κατηγορούμενοι.

    Ενώπιον του Ανακριτή σήμερα απολογήθηκαν έξι κατηγορούμενοι εκ των οποίων οι δύο οδηγούνται στην φυλακή, ενώ χθες απολογήθηκαν οκτώ κατηγορούμενοι από τους οποίους Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν τους επτά προσωρινά κρατούμενους.

    Μεταξύ των συλληφθέντων για την δράση του κυκλώματος είναι και τέσσερις οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια, πριν λίγες ημέρες, έξω από το γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» στους Αμπελόκηπους. Τρεις από αυτούς κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση των εκβιασμών.

    Ανάμεσα σε εκείνους που απολογήθηκαν σήμερα και παίρνει τον δρόμο για την φυλακή είναι και ο, κατά την δικογραφία, αρχηγός του κυκλώματος , στο οποίο οι αρχές αποδίδουν εκρήξεις και βίαιες πρακτικές σε βάρος των επιχειρηματιών -θυμάτων του.

    Στους πέντε οι οποίοι κρίθηκαν ελεύθεροι μετά τις εξηγήσεις που έδωσαν στον δικαστικό λειτουργό επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους δύο φορές το μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

    Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση αυτού του κυκλώματος , που εξαρθρώθηκε μετά από εκείνο στο οποίο συμμετείχαν δημοτικοί και άλλοι υπάλληλοι με δράση στο κέντρο της Αθήνας, έχουν απαγγελθεί συνολικά 30 κατηγορίες εκ των οποίων οι μισές είναι βαρύτατα κακουργήματα που αφορούν την συγκρότηση και δράση εγκληματικής οργάνωσης, εκβιασμούς, εκρήξεις, εμπρησμούς, κατοχής και κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών κ.α

    Διαβάστε επίσης:

    Διεθνές Δικαστήριο: Παράνομοι οι εποικισμοί του Ισραήλ – Υποχρεούται να αποσυρθεί το συντομότερο

    Εκεί που κρεμούσε ο Δραγασάκης τ’ άρματα κρεμάει ο Κασσελάκης κι ο Πολάκης τα νταούλια

    Ροδόπη: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Αρσάκειο



    ΣΧΟΛΙΑ