• Business

    Πασχαλάκης (Q&R): Καλύτερο το 2024 – Ανεκτέλεστο €40 εκατ. και εξαγορές

    Παναγιώτης Πασχαλάκης, CEO της Q&R

    Παναγιώτης Πασχαλάκης, CEO της Q&R


    Καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με το 2023 αναμένεται να εμφανίσει φέτος η Q&R, με τον Διευθύνων Σύμβουλο της εισηγμένης πληροφορικής κ. Παναγιώτη Πασχαλάκη να τονίζει ότι μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις για τουλάχιστον μία εξαγορά.

    Στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, ο κ. Πασχαλάκης δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία της εταιρείας τα επόμενα χρόνια ενώ επεσήμανε ότι εκτός από τις εξαγορές, η αισιοδοξία πηγάζει και από το γεγονός ότι η εταιρεία έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο των υπογεγραμμένων συμβάσεων που φτάνει τα 40 εκατ. ευρώ και το μεγαλύτερο τμήμα του θα υλοποιηθεί κατά τη διετία 2024-2025.

    Πέραν αυτών, η Q&R αναμένεται να διεκδικήσει κάποια από τα εναπομείναντα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και συμβάσεις από το νέο ΕΣΠΑ που ουσιαστικά μόλις τώρα ξεκινάει και που αναμένεται να «τρέξει» έως το 2027 με διετή περίοδο παράτασης.

    Όπως είπε, σε λίγο καιρό θα ολοκληρωθεί η υπογραφή του κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 19,1 εκατ. ευρώ που θα καλυφθεί από τη βασική μέτοχο και πρόεδρο της Q&R Σοφία Σωτηράκου, που στόχο έχει να χρηματοδοτήσει πρόγραμμα εξαγορών άλλων εταιρειών του κλάδου.

    «Το ομολογιακό δάνειο βαίνει προς υπογραφή και ελπίζουμε πως μέσα στο 2024 θα υπάρχουν κάποιες σχετικές εξελίξεις στο μέτωπο των εξαγορών» σημείωσε ο CEO της Q&R σημειώνοντας πως τομείς που διερευνώνται είναι αυτοί της τεχνητής νοημοσύνης, του cyber security, του fintech, αλλά και εταιρειών που διαθέτουν πελατολόγιο στον ιδιωτικό τομέα.

    Στα σημαντικά της ημερήσιας διάταξης ήταν ότι εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με την Σοφία Σωτηράκου να αναλαμβάνει τη θέση της προέδρου, τον Απόστολο Τουρκαντώνη  να αναλαμβάνει χρέη αντιπροέδρου και τον Παναγιώτη Πασχαλάκη να παραμένει Διευθύνων Σύμβουλος.

    Από την άλλη, ο μέχρι χθες αντιπρόεδρος της εταιρείας Μάνος Ξιώνης δεν αποδέχτηκε την τιμητική πρόταση να συμπεριληφθεί στους υποψήφιους για νέο διοικητικό συμβούλιο, λόγω φόρτου εργασίας και παράλληλης ενασχόλησης τις άλλες επενδυτικές του δραστηριότητες.

    Όσον αφορά τη διανομή μερίσματος ο CEO της Q&R, σημείωσε πως βούληση και κύρια κατεύθυνση της νέας διοίκησης είναι η διανομή μερισμάτων, ωστόσο αυτή την περίοδο προτεραιότητα έχουν αφ’ ενός οι επενδύσεις για την οργανική ανάπτυξη της εταιρείας στην οποία δίδεται μεγάλη έμφαση, και αφ’ ετέρου οι εξαγορές.

    Η Σοφία Σωτηράκου θα στηρίξει την εταιρεία

    Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Ιουλίου, ημέρα ΕΓΣ για το κοινό ομολογιακό δάνειο 19,1 εκατ. ευρώ, είχε παρευρεθεί η βασική μέτοχος και πλέον πρόεδρος της Q&R, και με ομιλία της έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία.

    Συγκεκριμένα είχε τονίσει ότι «είμαστε εδώ, γιατί όλοι εμπιστευόμαστε την Q&R και έχουμε την επιθυμία να την βοηθήσουμε να αναπτυχθεί και να της προσδώσουμε προστιθέμενη αξία. Η εταιρεία έχει δείξει συνέπεια στο έργο της και στην προσπάθεια βελτίωσής της. Διαθέτει τα περιθώρια να μεγαλώσει και να επεκταθεί και σε άλλους τομείς όπου σήμερα δεν έχει ισχυρή παρουσία και αυτός είναι ο στόχος μας.

    Αυτό θα γίνει μέσα από την εξαγορά μεσαίων και μικρών εταιρειών του κλάδου» είπε η βασική μέτοχος κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη ΓΣ.

    «Δεσμεύομαι να δανείσω με χαμηλό επιτόκιο την Q&R, προκειμένου όταν βρεθούν αυτές οι εταιρείες να προχωρήσουν άμεσα αυτές οι εξαγορές οι οποίες θα σηματοδοτήσουν την επέκταση της πέρα από τον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα». Ενώ έκλεισε λέγοντας ότι  αυτή η κίνηση είναι ευνοϊκότερη για τους μετόχους οι οποίοι δεν θα κληθούν να συμμετάσχουν a priori σε μια ΑΜΚ 30,1 εκατ. ευρώ».

    Υπενθυμίζεται από δύο συνεχόμενες αναβολές, η ΕΓΣ της 3ης Ιουλίου ενέκρινε ομόφωνα την έκδοση Κοινού Ομολογιακού Δανείου, το οποίο έχει διάρκεια 18+ 6 μηνών με επιτόκιο euribor τριμήνου. Παράλληλα το ΔΣ εξουσιοδοτήθηκε ώστε στην επόμενη 5ετία να υλοποιήσει είτε ΑΜΚ είτε ΜΟΔ έτσι ώστε να αποπληρωθεί το ΚΟΔ.

    Διαβάστε επίσης:

    Q&R: Εξαγορές με εφοπλιστικό χρήμα – Στηρίζει η Σοφία Σωτηράκου, πτώση για τη μετοχή

    Σοφία Σωτηράκου Τριάντη: Μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης για την Q&R – Εγκρίθηκε το ΚΟΔ των €19,1 εκατ.

    Q&R: Τι απάντησε στην Επ. Κεφαλαιαγοράς για την αναβολή της ΓΣ και το ΜΟΔ



    ΣΧΟΛΙΑ