• Διεθνής πολιτική

    Προκλητική Τουρκία για την Κύπρο: «Μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα»

    Γιασάρ Γκιουλέρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

    Γιασάρ Γκιουλέρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας


    Σε προκλητικές δηλώσεις προέβησαν το τουρκικό υπουργείο Αμυνας και από το «υπουργό Εξωτερικών» της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.

    Η Τουρκία προκαλεί παραμονή της 50ής επετείου της εισβολής στην Κύπρο το 1974 και προειδοποιεί ότι… «μπορώ να έρθω βράδυ».

    Σε ανάρτησή του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρεται: «Μην με καλείς τόσο από καρδίας, μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα…».

    «Στην 50ή επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης τιμούμε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρες και βετεράνους του ηρωικού μας στρατού που έβαλαν τέλος στις διώξεις των Τούρκων συμπατριωτών μας στην Κύπρο. Περιμένουμε όλους τους Κύπριους αδελφούς και αδελφές μας στην παρέλαση με 50 πλοία», καταλήγει η ανάρτηση.

     

    Ερτουγρούλογλου: Οι Τούρκοι εισβολείς «έσωσαν την Κύπρο»

    Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε και ο «υπουργός Εξωτερικών» της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, με αφορμή την επέτειο.

    Μιλώντας στο Anadolu, είπε ότι στις 20 Ιουλίου 1974 οι Τούρκοι εισβολείς «έσωσαν την Κύπρο από το να γίνει ελληνικό νησί και απέτρεψαν να έχει την ίδια μοίρα με την Κρήτη».

    «Για πολλά χρόνια, οι Ελληνοκύπριοι κορόιδευαν τους Τούρκους παίζοντας το τραγούδι “Περίμενα μα δεν ήρθες” (σ.σ.: του Στέλιου Καζαντζίδη) στα ραδιόφωνά τους. Και εμείς απαντούσαμε από τα ραδιόφωνα με το τραγούδι “Μη με καλείς τόσο από καρδιάς, μπορεί να έρθω ξαφνικά ένα βράδυ”», τονίζει μεταξύ άλλων ο «ΥΠΕΞ» του ψευδοκράτους.

    Οπως είπε, «η απόβαση των Τούρκων στρατιωτών πριν από 50 χρόνια όχι μόνο έκανε αδύνατα τα όνειρα για μετατροπή της Κύπρου σε ελληνικό νησί, αλλά άλλαξε ριζικά την περιφερειακή δυναμική», προσθέτοντας ότι «Η “Κυπριακή Ειρηνευτική Επιχείρηση” δεν έφερε ειρήνη, ηρεμία και ασφάλεια μόνο στους Τουρκοκύπριους, αλλά και στην ελληνοκυπριακή πλευρά και εξασφάλισε την ανατροπή της στρατιωτικής χούντας στην Ελλάδα και την αντικατάστασή της με πολιτική διακυβέρνηση. Η 20η Ιουλίου είναι μια ιστορική ημέρα που άνοιξε τον δρόμο για τη Γαλάζια Πατρίδα, η οποία επαναπροσδιόρισε όλες τις σχέσεις στη Μεσόγειο. Είμαστε υπερήφανοι που γιορτάζουμε την 50ή επέτειο αυτής της ημέρας».

    «Η 20ή Ιουλίου 1974 είναι, κατά μία έννοια, τα γενέθλια των Τουρκοκυπρίων και η ημερομηνία που επανασυνδέθηκαν με τη ζωή. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντική όχι μόνο για εμάς, αλλά για ολόκληρο τον τουρκικό κόσμο», τόνισε.

    Επικρίνοντας τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), τα εμπάργκο και τα εμπόδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) κατά του ψευδοκράτους, ο Ερτουγρούλογλου είπε ότι οι Έλληνες έγιναν δεκτοί στην Ένωση κατά παράβαση των κανόνων και των αρχών της ΕΕ και ότι δεν υπάρχει τρόπος να διορθωθεί αυτό το λάθος από εδώ και στο εξής.

    Επεσήμανε επίσης ότι ΟΗΕ και ΕΕ «τιμώρησαν» τους Τουρκοκύπριους αντί για τους Ελληνοκύπριους και τόνισε ότι τα ψυχολογικά «παιχνίδια» κατά του ψευδοκράτους συνεχίζονται.

    Διαβάστε επίσης:

    Πυρκαγιά στις Ερυθρές Αττικής – Κινητοποιήθηκαν εναέρια μέσα

    Δημήτρης Παπαστεργίου για black out: «Έριξε το σύστημα σε ατελείωτη λούπα»

    ΓΣΕΒΕΕ: Nα επεκταθούν και στα επαγγελματικά τιμολόγια oι ευνοϊκές διατάξεις για το ενεργειακό κόστος



    ΣΧΟΛΙΑ