• HealthStories.gr

    80χρονος γιατρός ανταποκρίθηκε στην έκκληση Άδωνι για να βοηθήσει στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Δράμας


    Στη Δράμα μόνο ένας 80χρονος γιατρός ανταποκρίθηκε στην έκκληση του πρωθυπουργού και του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για στήριξη του συστήματος υγείας από ιδιώτες γιατρούς, και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του να υπηρετήσει ξανά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Δράμας.

    Η ΜΕΘ της Δράμας που διαθέτει 7 κλίνες, υπήρχαν δυο γιατροί και έρχονταν και άλλοι με μετακίνηση από Θεσσαλονίκη και γύρω περιοχές και κάλυπταν τα όποια κενά. Τώρα όμως, επειδή ένας γιατρός αποχωρεί, έγινε προκήρυξη για να καλυφθεί η θέση ακόμα και από ιδιώτη γιατρό με μπλοκάκι. Στην προκήρυξη ανταποκρίθηκε μόνο ένας γιατρός, ο 80χρονος εντατικολόγος.

    Τον έντονο προβληματισμό του για την πιθανότητα να εργαστεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Δράμας, ένας 80χρονος συνταξιούχος γιατρός, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Action24, σχολιάζοντας την ακραία υποστελέχωση του ΕΣΥ.

    Ο Μιχάλης Γιαννάκος είπε πως πρόκειται για τον μοναδικό ιδιώτη γιατρό που εκδήλωσε ενδιαφέρον, μετά από πρόσκληση της Διοίκησης του νοσοκομείου, να εργαστεί με δελτίο παροχής υπηρεσιών για την κάλυψη των κενών 24ωρης εφημέρευσης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

    Και συνέχισε λέγοντας πως ο 80χρονος γιατρός «είχε παραιτηθεί από το νοσοκομείο Δράμας πριν από 13 χρόνια και το νοσοκομείο σκέφτεται να τον προσλάβει».

    «Το ότι είναι 80 χρονών δεν σημαίνει ότι δεν είναι ικανός αλλά δείχνει το αδιέξοδο που υπάρχει», σχολίασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, λέγοντας μάλιστα, ότι ο συγκεκριμένος γιατρός επισκέφθηκε τη ΜΕΘ του νοσοκομείου και διαπίστωσε ότι τα μηχανήματα στη ΜΕΘ ήταν τελείως άγνωστα από αυτά που είχε αφήσει 13 χρόνια πριν».

    Σύμφωνα με τον 902.gr, ο Διευθυντής της ΜΕΘ αντέδρασε εκφράζοντας την πρόθεση του να παραιτηθεί αν προχωρήσει η διαδικασία πρόσληψης του υπερήλικα γιατρού.

    Το Σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου αναφέρει σχετικά ότι:

    «Κανείς δεν αμφισβητεί τις ιατρικές ικανότητες, τις γνώσεις, την εμπειρία ή την καλή διάθεση του συγκεκριμένου γιατρού να βοηθήσει σε μια δύσκολη κατάσταση. Όταν όμως οι υπάλληλοι με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους, απολύονται αυτοδίκαια και συνταξιοδοτούνται, εύλογα γεννιέται το ερώτημα αν στα 80 τους μπορούν να επανέρχονται για να αναλάβουν εκ νέου καθήκοντα σε μια υπηρεσία υποστελεχωμένη με υπερεφημέρευση και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας.

    Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους λύσεις που αναζητά η κυβέρνηση για την κάλυψη των κενών στα δημόσια νοσοκομεία δεν θα συμβάλουν στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας του ΕΣΥ αλλά ενδέχεται να έχουν αντίθετα αποτελέσματα. Αναφερόμαστε στην τροπολογία με την οποία άνοιξε ο δρόμος για αθρόες προσλήψεις με μπλοκάκι στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς αλλά και στο κάλεσμα που απηύθυνε ο υπουργός υγείας μέσω τηλεοπτικής εκπομπής σε συνταξιούχους τραυματιοφορείς προκειμένου να επιστρέψουν με μπλοκάκι στα νοσοκομεία.

    Οι εργαζόμενοι έχουμε φτάσει στα όρια μας λόγω της τεράστιας έλλειψης προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και δεν αντέχουμε πειραματισμούς στις πλάτες μας. Δεν αντέχουμε επίσης να χάσουμε ούτε έναν από τους λιγοστούς γιατρούς που έχουν απομείνει. Για ακόμα μια φορά ζητάμε την άμεση κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο προσωπικό. Τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Τη θέσπιση ισχυρών κινήτρων ώστε νέοι γιατροί, νοσηλευτές αλλά και προσωπικό όλων των ειδικοτήτων να έρθει να εργαστεί στο νοσοκομείο της Δράμας και στα υπόλοιπα περιφερειακά νοσοκομεία. Όπως μας ενημέρωσε η Διοικήτρια του νοσοκομείου Δράμας σε συνάντηση που είχαμε μαζί της, δεν έχει λάβει ακόμα απόφαση σχετικά με την πρόσληψη του 80χρονου γιατρού».

    Διαβάστε επίσης:

    Δημήτρης Παπαστεργίου για black out: «Έριξε το σύστημα σε ατελείωτη λούπα»

    ΓΣΕΒΕΕ: Nα επεκταθούν και στα επαγγελματικά τιμολόγια oι ευνοϊκές διατάξεις για το ενεργειακό κόστος

    Έλλειμμα 139,8 εκατ. ευρώ στο εμπορικό ισοζύγιο Ελλάδας-Ρωσίας τον Μάιο



    ΣΧΟΛΙΑ