ΑΦΙΕΡΩΜΑ

EKO ACROPOLIS RALLY

DIARY 2024

by Takis Pournarakis

WELCOME TO THE EKO ACROPOLIS RALLY OF GODS

 

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι προ των πυλών για 4η συνεχή χρονιά μετά την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια το 2021 και διεξάγεται από 5-8/9/24. Ο φετινός αγώνας έχει τελείως διαφορετική χάραξη με εκκίνηση στη Λαμία την Πέμπτη 5/9. Η πρώτη αγωνιστική μέρα την Παρασκευή 6/9 κινείται στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας με θρυλικές ειδικές διαδρομές όπως η Άνω Παύλιανη, η Δάφνη και ο Ταρζάν. Η δεύτερη αγωνιστική μέρα ξεκινά από τη Λαμία και κατευθύνεται προς Λουτράκι με ειδικές όπως Ρεγγίνι, Θήβα, Άγιοι Θεόδωροι και Λουτράκι. Η μέρα θα ολοκληρωθεί με την EKO Super Special Stage στο ΣΕΑ Σείριου. Η Κυριακή έχει ακόμη δυο διαδρομές σε Οινοχώρι και Ελευθεροχώρι που θα γίνει δυο φορές, τη δεύτερη ως Power Stage. Σ’ αυτή την ενότητα μπορείτε να μαθαίνετε όλα τα νέα από τον Εθνικό μας αγώνα.

Τo ΕΚΟ Acropolis Rally σε εικόνες

Το EKO Acropolis Rally σε αριθμούς

71

χρόνια από το 1953 που διοργανώθηκε ο πρώτος αγώνας

15

ειδικές διαδρομές έχει ο φετινός αγώνας

300.000

θεατές αναμένεται να ανεβούν στο βουνό

75

συμμετοχές πληρωμάτων από 5 διαφορετικές ηπείρους

QUOTES

Στη σύγχρονη ιστορία το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις πέτυχε να μετασχηματιστεί σε έναν θεσμό με ισχυρά θεμέλια. Η έμπρακτη υποστήριξη της κυβέρνησης αποτέλεσε εχέγγυο για συνεργασία του αγώνα με τον ιδιωτικό τομέα και σήμερα, πιο δυνατοί από ποτέ, μπορούμε να συζητάμε με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου και τον WRC Promoter για το μέλλον. Όλοι μαζί προχωράμε προς το καλύτερο του θεσμού.

Γιάννης Βρούτσης, Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλους όσοι συντέλεσαν στη διοργάνωση του φετινού αγώνα. Ένα στοίχημα που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε χρόνο εξελίσσεται. Το δημόσιο κάθε χρόνο θα στηρίζει ανάλογες πρωτοβουλίες, με τόσο μεγάλο αποτύπωμα εντός και εκτός Ελλάδας. Ειδικότερα ο αγώνας, αποτελεί μία σπουδαία ευκαιρία για να αναδείξουμε και την ασφάλεια των δρόμων μας.

Χρήστος Σταϊκούρας, Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

Τίποτα από όλα αυτά δε θα ήταν δυνατό χωρίς τη μεγάλη υποστήριξη που έχουμε λάβει από την ελληνική κυβέρνηση από την πρώτη μέρα. Γνωρίζουμε ότι το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα συνεχίσει να αποτελεί μοναδικό ακρογωνιαίο λίθο του Πρωταθλήματος.

Jona Siebel, Διευθύνων Σύμβουλος του WRC Promoter

Μοιραστείτε στα