• Πολιτική

    Προκλητική η Τουρκία για τον «Αττίλα» στην Κύπρο: Έγιναν απάνθρωπες σφαγές εναντίον μας από τρομοκράτες

    Γιασάρ Γκιουλέρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

    Γιασάρ Γκιουλέρ, υπουργός Άμυνας της Τουρκίας


    Ασταμάτητες είναι οι τουρκικές προκλήσεις λίγες ημέρες πριν από τη «μαύρη» επέτειο στην Κύπρο για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή. Μάλιστα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δεν διστάζει να διαστρεβλώσει για ακόμη μία φορά ιστορικά δεδομένα κάνοντας λόγο για «απάνθρωπες σφαγές κατά Τούρκων από τρομοκράτες που ήθελαν να προσαρτήσουν το νησί».

    Το υπουργείο Άμυνας της γείτονος ανέβασε βίντεο με ντοκιμαντέρ για τον «Αττίλα», συνοδευόμενο από την εξής ανάρτηση:

    «Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνουμε τις απάνθρωπες σφαγές κατά Τούρκων από τρομοκράτες που ήθελαν να προσαρτήσουν το νησί στην Ελλάδα με την ίδρυση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΕΟΚΑ το 1955. Τι συνέβη πριν και μετά την Επιχείρηση Ευτυχισμένη Ειρήνη αντικατοπτρίζεται στην οθόνη με τις διηγήσεις των μαρτύρων της περιόδου. Το ντοκιμαντέρ, που περιλαμβάνει τις ομολογίες Ελλήνων στην τρομοκρατική οργάνωση ΕΟΚΑ, περιλαμβάνει ιστορικά πλάνα από την επιχείρηση που ξεκίνησε ο τουρκικός στρατός στις 20 Ιουλίου 1974.

    Στο ντοκιμαντέρ, το οποίο ετοιμάσαμε για να μην ξεχάσουμε τους συμπατριώτες μας που δολοφονήθηκαν απάνθρωπα στην Κύπρο, θα παρακολουθήσετε τον ηρωικό αγώνα του Μεχμέτσικ πλάι-πλάι με τους Μουτζαχεντίν. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρώτο μέρος του ντοκιμαντέρ παρακάτω. Με έλεος, ευγνωμοσύνη και σεβασμό σε όλους τους μάρτυρες και τους βετεράνους μας».

     

    Διαβάστε επίσης:

    Έργα του Νέστου: Δημοπράτηση της ΒΙΙ φάσης, ύψους 170 εκατ. ευρώ- Θα αρδευθούν 56.000 στρέμματα

    Μπάρακ Ομπάμα: Δηλώνει σε συνεργάτες του ότι ο Μπάιντεν πρέπει να επανεξετάσει την υποψηφιότητά του

    Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση κρούσματος πανώλης στη Λάρισα



    ΣΧΟΛΙΑ