• AUTO

    Μια βόλτα καλοκαιρινή!


    Το 5θυρο Mini Cooper S προσφέρει περισσότερους χώρους, άνεση, καθώς έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο κατά 72 mm.

    Χάρη στις συμπαγείς εξωτερικές διαστάσεις, τους κοντούς προβόλους και τον μικρό κύκλο στροφής των 11,4 μέτρων, το πεντάθυρο μοντέλο παραμένει ένα ευέλικτο όχημα. Με την διάμετρο των τροχών αυξημένη στα 625 mm, το 5θυρο Mini Cooper κάνει ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του. Ταυτόχρονα, οι τροχοί αυτοί βελτιώνουν τόσο την δυναμική συμπεριφορά του οχήματος όσο και την οδηγική άνεση. Με τα πίσω καθίσματα να αναδιπλώνονται σε αναλογία 60:40, ο όγκος του χώρου αποσκευών μπορεί να αυξηθεί από 275 σε έως και 925 λίτρα το οποίο επιβεβαιώνει τη συνολική φιλοσοφία Mini: Άφθονοι χώροι σε μικρό αποτύπωμα.

    Το 5θυρο Mini Cooper S διαθέτει έναν τετρακύλινδρο κινητήρα που αποδίδει μέγιστη ισχύ 150 kW/204 hp και μέγιστη ροπή 300 Nm. Επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε 6,8 δευτερόλεπτα και επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 242 km/h.

    Τα διευρυμένα μετατρόχια και το μεγαλύτερο μεταξόνιο σε συνδυασμό με ένα ρυθμισμένο με ακρίβεια σύστημα ανάρτησης και απόσβεσης εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο άνεσης και ζωηρή συμπεριφορά στο δρόμο. Μαζί με την ακριβή αίσθηση του τιμονιού που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Mini και τα ισχυρά φρένα, το 5θυρο Mini Cooper S εγγυάται υψηλά επίπεδα άνεσης στην καθημερινότητα. Οι βάσεις των αντιστρεπτικών δοκών και στους δύο άξονες διαθέτουν υψηλή προφόρτιση εξασφαλίζοντας ισορροπημένη συμπεριφορά στις στροφές και αυξάνοντας την ακρίβεια που προσφέρει το τιμόνι στα χέρια του οδηγού.

    Οι τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις εξοπλισμού εστιάζουν σε διαφορετικά χαρακτηριστικά του μοντέλου. Στην έκδοση Favoured, τόσο το πλαίσιο της μάσκας όσο και συγκεκριμένα σχεδιαστικά στοιχεία τονίζονται με ένα έντονο ασημί χρώμα και διευρύνουν την ατομική έκφραση. Η απέριττη σχεδιαστική γλώσσα της Mini αναδεικνύεται στο χρώμα Icy Sunshine Blue. Όσον αφορά την οροφή, πέραν της γνώριμης Multitone Roof με τη χρωματική διαβάθμιση, διατίθενται τρία χρώματα αντίθεσης καθώς και το αντίστοιχο χρώμα του αμαξώματος. Οι πελάτης μπορεί να επιλέξει από έντεκα εξωτερικές αποχρώσεις. Τα αεροδυναμικά σχέδια ζαντών με διάμετρο μεταξύ 16 και 18 ιντσών προσφέρουν περαιτέρω επιλογές εξωτερικού εξοπλισμού.

    Οι υφασμάτινες επιφάνειες αποπνέουν μία ευχάριστη αίσθηση στο εσωτερικό του Mini Cooper. Μια ειδικά σχεδιασμένη διαδικασία πλέξης δημιουργεί την ευέλικτη δομή του υφάσματος από ανακυκλωμένο πολυεστέρα που καθαρίζεται εύκολα. Στην ανώτερη έκδοση Favoured, ένα δίχρωμο πιε ντε πουλ μοτίβο κοσμεί την πλεκτή επιφάνεια του πίνακα οργάνων και επεκτείνεται στις επενδύσεις των θυρών. Τα διάτρητα σπορ καθίσματα vescin διατίθενται σε χρώμα Nightshade Blue και Beige και με παραδοσιακές ραφές που προσδίδουν έμφαση.

    Το cockpit του νέου 5θυρου Mini Cooper θυμίζει την καθαρή σχεδιαστική φιλοσοφία του κλασικού Mini. Με τη στρογγυλή οθόνη OLED, όλες οι λειτουργίες του οχήματος μπορούν να ελέγχονται με την αφή ή με φωνητικές εντολής. Στην επάνω περιοχή εμφανίζονται πληροφορίες που σχετίζονται με το όχημα. Στο κάτω μέρος της οθόνης OLED, μπορούν να επιλέγονται απευθείας τα στοιχεία μενού Navigation, Media, Telephone και Climate.

    Το χειρόφρενο, ο επιλογέας ταχυτήτων, το πλήκτρο start/stop, τα Experience Mode και οι λειτουργίες ελέγχου έντασης ήχου είναι άμεσα προσβάσιμες μέσω της γνώριμης μπάρας διακοπτών. Χάρη στην απουσία του επιλογέα ταχυτήτων, στην κεντρική κονσόλα υπάρχει περισσότερος αποθηκευτικός χώρος και ένα ανοιχτό ράφι για smartphone. Αυτά φορτίζονται μέσω ασύρματης φόρτισης και βρίσκονται πάντα σε θέση εύκολης πρόσβασης.

    Χάρη στους 12 αισθητήρες υπερήχων και τις τέσσερις κάμερες περιμετρικής θέασης, το Parking Assistant Plus μπορεί να εντοπίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις θέσεις στάθμευσης και να δρομολογεί ανεξάρτητα τις σχετικές διαδικασίες σε περιορισμένο χώρο. Το Mini Digital Key Plus μετατρέπει το smartphone σε κλειδί. Μόλις ο οδηγός βρεθεί σε απόσταση τριών μέτρων από το όχημα, ξεκινούν οι προβολές καλωσορίσματος μέσω των εμπρός και πίσω φώτων και οι πόρτες ανοίγουν σε απόσταση μικρότερη του ενάμιση μέτρου. Το ψηφιακό κλειδί μπορεί να μεταβιβαστεί σε διάφορους χρήστες με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται η μεταφορά του κλασικού κλειδιού από τον έναν οδηγό στον άλλον, κάτι που καθιστά πιο εύκολη την κοινοχρησία του αυτοκινήτου.

    Διαβάστε επίσης

    GP Ουγγαρίας: Ο Χάμιλτον έχει ραντεβού με την ιστορία!



    ΣΧΟΛΙΑ