• Business

    ΔΕΗ: 22 Ιουλίου η ημέρα αποκοπής του μερίσματος 0,25 ευρώ/μετοχή (μεικτό)

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ

    Γιώργος Στάσσης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ


    Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε την 27η Ιουνίου 2024, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τη διανομή μερίσματος το οποίο ανέρχεται στο ποσό του 0,25 ευρώ ανά μετοχή, στο οποίο έχει συνυπολογισθεί η εξαίρεση των 23.872.786 ιδίων μετοχών που έχει αποκτήσει η Εταιρεία και δεν δικαιούνται μερίσματος.

    Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις, το προς διανομή μέρισμα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5% (με την εξαίρεση ή διαφοροποίηση του ποσοστού παρακράτησης για μετόχους οι οποίοι υπόκεινται σε ειδικές διατάξεις). Συνεπεία αυτού, το καθαρό προς είσπραξη ποσό από τους μετόχους θα ανέλθει στο ποσό των 0,2375 ευρώ ανά μετοχή.

    Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την 22η Ιουλίου 2024 και η διαδικασία καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την 26η Ιουλίου 2024.

    Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) που διαχειρίζεται η “Ελληνικό Κεντρικό Αποθετήριο Τίτλων Α.Ε.” κατά την 23η Ιουλίου 2024 (record date).

    Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί από την πληρώτρια τράπεζα Alpha Bank ως εξής: 

    α) Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες) σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ.

    β) Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μέσω της ALPHA BANK, μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων από την ATHEXCSD, για πέντε (5) έτη από τη λήξη του τρέχοντος έτους (δηλαδή έως την 31η Δεκεμβρίου 2029).

    Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν εντός πέντε (5) ετών από τη λήξη του τρέχοντος έτους, ήτοι έως την 31η Δεκεμβρίου 2029, παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

    Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Μονάδα Εξυπηρέτησης Μετόχων της Εταιρείας (τηλ. 210-5293207, 210-5230951).

    Διαβάστε επίσης

    Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ξεκινά διαδικασία πλήρους διερεύνησης για την κοινή εταιρεία Hellenic Train-Damco

    Κλουκίνας – Λάππας: Στην Intracom το 60% της Wonder Nest – Το 40% στη Βιολέττα Λάππα

    Orilina Properties: Εισέπραξε προκαταβολή για πώληση ακινήτου έναντι 6,2 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ