• Κοινωνία

    Σοφικό Κορινθίας: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά (Upd)

    • NewsRoom


    Μαίνεται η φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας, ενώ στο νοσοκομείο, με ελαφρά εγκαύματα διακομίστηκαν συνολικά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τρεις Πυροσβέστες.

    Αναμένεται έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον Βασίλη Κικίλια.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης,  έκανε λόγο για πολύ δύσκολη πυρκαγιά, σε πυκνή βλάστηση, ενώ μίλησε για αρκετές εστίες.

    Στο μεταξύ ενισχύθηκαν σημαντικά οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 32 οχήματα και 5 πεζοπορικές ομάδες, και από αέρος 13 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, δύο εκ των οποίων είναι συντονιστικά.

    Στο σημείο επιχειρούν και υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και δεκάδες εθελοντές, διανοίγοντας συνεχώς αντιπυρικές ζώνες ώστε να μην ξεφύγει το μέτωπο προς οικισμούς.

    Στο σημείο βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Σωτήρης Μουρίκης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Μανωλάκης.

    Καθ’ οδόν βρίσκεται και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

     

    Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε στο Σοφικό Κορινθίας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.

    H φωτιά έχει ξεσπάσει στο δάσος,δίπλα στην εθνική οδό Επιδαύρου – Κορίνθου, από την πλευρά που βρίσκεται το χωριό, όπως αναφέρει το Korinthos news.

    Πριν από λίγο εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του Σοφικού Κορινθίας, προκειμένου να παραμείνουν σε ετοιμότητα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή Σοφικού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

    Δείτε βίντεο

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

    Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήμα της λεωφόρου Επιδαύρου, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται σε δασική περιοχή του Σοφικού Κορινθίας.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, η διακοπή της κυκλοφορίας έχει τεθεί σε ισχύ από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης έως τη διασταύρωση της Δήμαινας.

    Διαβάστε επίσης:

    Θεόδωρος Σκυλακάκης: Τρία έκτακτα μέτρα για τα τιμολόγια ρεύματος

    Βαρυμπόμπη: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά

    ELVIAL: Η βιωσιμότητα πυξίδα για κάθε επόμενο βήμα της



    ΣΧΟΛΙΑ