• Πολιτική

    Νίκος Δένδιας: Δηκτική απάντηση στην τουρκική «επίθεση» – Λυπούμαστε που παραλείψαμε να «ευχαριστήσουμε» τις δυνάμεις εισβολής

    Νίκος Δένδιας

    Νίκος Δένδιας


    Δηκτική και σκληρή ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας που κατηγορεί τον Νίκο Δένδια πως υπονομεύει τις κοινές θέσεις που εκφράζουν το τελευταίο διάστημα οι Μητσοτάκης και Ερντογάν.

    Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

    «Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να «ευχαριστήσει» τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής για τις «υπηρεσίες» τους στην προάσπιση των Αρχών του Καταστατικού Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη Δημοκρατία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείου Εθνικής Άμυνας .

    «Eπίθεση» του τουρκικού υπουργείου Άμυνας προς τον Νίκο Δένδια

    Η Άγκυρα έφτασε στο σημείο να κατηγορήσει τον Έλληνα υπουργό Άμυνας για ψεύδη και συκοφαντίες και ότι «προσπαθεί να κάνει πολιτική καριέρα σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ τουρκικού και ελληνικού λαού».

    «Καταδικάζουμε έντονα την ψευδή και συκοφαντική δήλωση του Έλληνα υπουργού Άμυνας Δένδια, με στόχο τους Τουρκοκύπριους και τον ηρωικό τουρκικό στρατό.

    Ο ηρωικός τουρκικός στρατός ανέλαβε δράση σύμφωνα με το εγγυητικό δικαίωμα της Τουρκίας που απορρέει από διεθνείς συμφωνίες και έσωσε τον τουρκοκυπριακό λαό, ο οποίος υπέστη κάθε είδους καταπίεση από την ελληνική πλευρά μεταξύ 1963 και 1974, από μια απόπειρα γενοκτονίας.

    Χάρη στο θάρρος και την παρουσία του Τούρκου στρατιώτη, δεν έχει χυθεί αίμα στην Κύπρο από το 1974, η πίεση της χούντας της Ελλάδας στον ελληνοκυπριακό λαό έχει εξαλειφθεί, το στρατιωτικό καθεστώς στην Ελλάδα έχει καταρρεύσει και η επιστροφή στη δημοκρατία κατέστη δυνατή.

    Ο τουρκικός στρατός θα είναι ο εγγυητής της ειρήνης και της ηρεμίας στην Κύπρο αύριο, όπως χθες και σήμερα. Καλούμε τον Έλληνα Υπουργό Άμυνας να σταματήσει να προσπαθεί να υπονομεύσει την κοινή θέση που διατύπωσαν οι ηγέτες των δύο χωρών, η οποία στοχεύει στην προώθηση των σχέσεων Τουρκίας-Ελλάδας με εποικοδομητική προσέγγιση. Οι προσπάθειες του κ. Δένδια να κάνει πολιτική καριέρα σπέρνοντας διχόνοια μεταξύ τουρκικού και ελληνικού λαού δεν θα αποδώσουν», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

    Διαβάστε επίσης:

    Χρήστος Σταϊκούρας: Εξασφαλίστηκαν 518 εκατ. για 4 νέα σιδηροδρομικά έργα

    Άννα Διαμαντοπούλου: Το κόμμα διατήρησε τη ρητορική της προηγούμενης δεκαετίας

    Ο Μητσοτάκης στο Λονδίνο – Οι κινήσεις της κυβέρνησης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα



    ΣΧΟΛΙΑ